112

Update. Un buștean căzut dintr-un camion a pătruns prin parbrizul unui autoturism, în județul Brașov / Ce măsuri a luat Poliția

Un buștean căzut dintr-un camion a pătruns prin parbrizul unui autoturism, în județul Brașov. Accidentul a avut loc ieri, pe DN 10, în zona localității Teliu (vezi și: La un pas de tragedie pe DN 10, în județul Brașov)

„La data de 14 august a.c., în jurul orei 19.45, pe DN10, la intrare în comuna Teliu dinspre Întorsura Buzăului, a avut loc un eveniment în trafic, respectiv un ansamblu TIR, care transporta material lemnos către municipiul Brașov, a lovit cu încărcătura poarta de gabarit, amplasată în zona podului feroviar, moment în care un buștean a căzut pe capota unui autoturism care circula în același sens, pătrunzând prin parbrizul acestuia.

Inițial persoanele implicate au declarat că nu au suferit vătămări corporale, fapt pentru care evenimentul a fost soluționat ca accident rutier soldat doar cu pagube materiale. Ulterior, însă, conducătorul autoturismului a solicitat să fie transportat la o unitate spitalicească pentru a fi evaluat medical”, au explicat reprezentanții IPJ Brașov.

„La efectuarea controlului asupra ansamblului TIR, polițiștii rutieri au constatat săvârșirea mai multor abateri contravenționale, pentru care au aplicat conducătorului auto sancțiuni contravenționale în valoare de 13.870 lei.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara au solicitat prezența la fața locului a unui pădurar, din cadrul Ocolului Silvic Budila, care a constatat, din măsurătorile preliminare, că era depășită cantitatea înscrisă în documentele de însoțire a mărfii, motiv pentru care ansamblul TIR a fost condus într-o zonă unde urmează a se efectua măsurarea corespunzătoare a cantității de lemn și a se lua măsurile legale în consecință”, au adăugat reprezentanții Poliției Brașov.

Update:

„În urma măsurătorilor corespunzătoare efectuate de către reprezentanții Ocolului Silvic Teliu asupra mărfii transportate, s-a constatat faptul că nu erau emise documente specifice de proveniență și transport pentru întreaga cantitate de lemn aflată în mijlocul de transport, existând cantitatea de 9,42 m.c. în plus față de cea înregistrată în aplicatia în aplicația Sumal 2.0.


Întrucât transportul verificat nu îndeplinea condițiile de legalitate, materialul lemnos suplimentar a fost confiscat şi predat în custodie unui reprezentant din cadrul ocolului silvic menționat.
Față de conducătorul vehiculului, poliţiştii au luat măsura sancționării contravenționale în conformitate cu prevederile legii silvice
“, a anunțat IPJ Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button