112

Update. Tată și fii, arestați preventiv în urma omorului din Săcele

Suspecții în cazul omorului din Săcele, județul Brașov, au fost arestați preventiv, astăzi, pentru o perioadă de 30 de zile, dar cu posibilitate de a formula contestație. Este vorba despre un bărbat de 43 de ani și despre fiii săi (cel mai mic în vârstă de 15 ani). Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a decis următoarele:

15.08.2023
Ora estimata: 11:00
Complet: C6- Fond-urgente-penal
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: În baza art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, şi în consecinţă: În baza art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală, cu aplicarea art. 243 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. HĂNTĂLUŞ ROMEO (senior), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a şi d Cod penal; 2. HĂNTĂLUŞ ROMEO (junior), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a şi d Cod penal; 3. HĂNTĂLUŞ IONISIM, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a şi d Cod penal; 4. HĂNTĂLUŞ TIMOTEI, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 113 alin. 2 Cod penal şi art. 77 lit. a Cod penal; pe o durată de 30 zile, începând cu data de 15 august 2023 şi până la data de 13 septembrie 2023, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor, conform prezentei. Respinge cererea formulată de inculpaţi, prin apărători desemnaţi din oficiu, de luare a unei măsuri preventive mai uşoare. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, sumele de câte 680 de lei, reprezentând onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi, rămân în sarcina statului şi se avansează Baroului Braşov din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Contestaţia nu este suspensivă de executare şi se depune la judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 15 august 2023, ora 1245.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  25/2023  15.08.2023.

Amintim, un bărbat de 38 de ani, din Săcele,  a fost ucis în seara de 13 august, pe o stradă din localitate. 
Se pare că între bărbatul de 38 de ani și agresori – un bărbat de 43 de ani și cei trei fii ai lui, de 15, 18 și 19 ani – exista o rivalitate mai veche.
În urmă cu două luni, victima mai fusese atacată și lovită în cap, având nevoie de spitalizare, conform observatornews.ro.


Familia spune că a cerut ajutor autorităților cu câteva ore înainte de tragedie, în jurul orei 16, când între victimă și agresori a izbucnit conflictul. Nimeni nu a luat atunci măsuri legale, iar neînțelegerile au degenerat în crimă.
În jurul orei 20, bărbatul de 38 de ani se întorcea acasă cu soția când ar fi fost atacat din nou de agresori și lovit cu topoare și o sabie. Femeia a fugit să cheme ajutoare, însă soțul ei nu a putut fi salvat,.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare