112

Update. BRAŞOV. Poliţia Judeţeană nu a primit sesizări cu privire la drogul „zombie”

 

Poliţia Judeţeană Braşov nu a primit nici o sesizare, de-a lungul timpului, cu privire la consumul drogului „zombie”, din informaţiile pe care le-am obţinut. Pe de altă parte, nu ştim dacă vreun astfel de caz s-a înregistrat la nivelul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, deoarece şeful structurii, Răzvan Roşca, este plecat cu probleme de serviciu la Bucureşti şi nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Întrebarea „A ajuns drogul «zombie» în municipiul Braşov” vine după ce un cititor ne-a trimis o filmare cu un tânăr care „bântuie” pe stradă, despre care este convins că ar fi consumat drogul respectiv. Nu este exclus, însă, ca persoana filmată să fi fost băută sau să fi consumat alt tip de substanţă interzisă. Filmarea a fost făcută, azi-noapte, în zona Onix din municipiul Braşov.

Drogul K2, care este cunoscut şi drept „zombie” din cauza efectelor pe care le are asupra consumatorilor, seamănă cu „spice”, o mixtură de chimicale făcută în laborator, pentru a reproduce efectele substanței psihoactive care se găsește în marijuana, THC (tetrahydrocannabinol).

Acest drog, K2, ar fi apărut pentru prima dată în SUA, în 2010-2011 şi a fost trecut rapid pe lista substanţelor interzise, din cauza efectelor devastatoare pe care le are asupra celor care-l consumă.

„Un consum prelungit duce la efecte de gravitate extremă, de distrugere a creierului. Adică, îl transformă în legumă, cum s-ar zice, îi «prăjeşte» creierul ireversibil”, a avertizat, după apariţia în România a acestui drog, Gigel Lazăr, preşedintele executiv al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului.

Drogul „zombie” ar fi de 10 ori mai puternic decât cocaina. Consumul lui produce o creştere a metabolismului, cu temperatură foarte mare, cu tahicardie, posibil cu insuficienţă renală, cu problemă de oxigenare a creierului şi inimii.

Dat fiind pericolul pe care îl reprezintă acest tip de droguri, persoanele care au informaţii despre traficul/consumul unor astfel de substanţe ar trebui să sesizeze Poliţia.

CITIŢI ŞI:

Drogul „zombie” și la BRAȘOV?! (VIDEO)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button