112

UPDATE. BRAŞOV. Ce nereguli s-au găsit la firma de transport căreia îi aparţinea autobuzul răsturnat pe DN1

 

Patru morţi şi 26 de răniţi, este ultimul bilanţ al accidentului produs în jurul prânzului pe DN1, între Braşov şi Făgăraş. 

Astfel, după bâlbâieli timp de mai multe ore, s-a stabilit şi numărul persoanelor care se aflau într-un autobuz fabricat iniţial pentru 24 de locuri şi cel al şoferului, dar la care s-au adăugat „manual” încă patru locuri. Deci, 26+1 locuri. Totuşi, numărul pasagerilor s-a ridicat la 30.

Răniţii au fost transportaţi la patru spitale din Braşov, printre care unul privat.

Dr. Cristina Vecerdi, medic UPU Brasov a precizat: „26 de victime, dintre care una de cod roşu, două de cod galben, restul de cod verde”.

Un profesor de la Palatul Copiilor Iaşi a declarat: „De obicei plecam cu autocarele de la Palat, dar pentru distanţe mai mari apelam la alte firme pentru că nu avem doi şoferi. Este prima dată când facem contract cu această firmă. Pe listă erau 28… 30…31″.

Prima persoana care a ajuns la faţa locului a fost un ofiţer de poliţie rutieră aflat în concediu de odihnă, care se afla în trecere prin zonă.

Din primele verificari s-a constatat că in interiorul autocarului sunt montate 29 de scaune, desi autovehiculul avea înscris în certificatul de înmatriculare 25 de locuri. Autobuzul folosit avea ITP valabil, făcut în aprilie. În foaia de parcurs a autocarului sunt înscrise 24 de persoane, dar în contract erau trecuţi 30 de copii şi doi adulţi. Copiii transportaţi de la Iaşi la Arad au vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. 

citeşte şi

UPDATE. BRAŞOV. Printre victimele accidentului de azi se află şi două rude ale actriţei Laura Cosoi

UPDATE BRAŞOV. Starea copiilor internaţi la Sf. Constantin

UPDATE. PLAN ROŞU în judeţul Braşov! Patru morţi şi doi răniţi grav, după răsturnarea unui autocar! Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button