112

UPDATE. Atmosferă marțială la Bruxelles. Autoritățile caută doi suspecți de terorism

 

Bruxelles menține alerta teroristă la nivel maxim. Potrivit autorităților belgiene există un risc ridicat să fie comise atentate asemănătoare celor de la Paris. Țintele potențiale ar fi străzile aglomerate, transportul public sau evenimentele cu spectatori. Belgienii au înțeles riscul, iar ieri nu au ieșit din case. Totodată, meciurile, concertele, cât și celelalte evenimente cu public au fost anulate. Metroul din Bruxelles este oprit și astăzi până după-amiază, când autoritățile vor face o nouă evaluare a riscului terorist.

Autoritățile belgiene caută doi suspecți, dintre care unul ar putea transporta o bombă artizanală. Se zvonește că unul dintre ei ar fi chiar Salah Abdeslam, singurul terorist care ar fi supraviețuit atentatelor de la Paris.

Autoritățile de la Bruxelles au ridicat nivelul de alertă după ce un martor a afirmat că l-ar fi transportat pe Salah în Belgia, după atentatele din Capitala Franței. Potrivit acestuia, teroristul era foarte agitat, nu avea arme la vedere, dar purta o vestă luminoasă, sub care ar fi putut ascunde un dispozitiv explozibil.

Autoritățile franceze și belgiene încă anchetează cum a reușit Salah Abdeslam să treacă granița din Franța în Belgia, fără să fie oprit.

CITIȚI ȘI:

UPDATE. Alerta teroristă, ridicată la nivel maxim la Bruxelles. Centrul național de criză a spus că ar fi vorba despre o alertă iminentă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button