112

Un italian căutat pentru omor, depistat în România

Un italian căutat pentru omor a fost depistat în România. Bărbatul a fost prins ieri, în Arad. Autoritățile din Italia aveau date că individul ar fi fugit în România, după omorul comis în țara natală. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan.


„La data de 22 februarie a.c., în baza unei solicitări formulate de autoritățile italiene, a fost desfășurată o acțiune coordonată de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale, iar, în urma cooperării dintre Direcția de Poliție Transporturi, prin Secția Regională de Poliție Transporturi Timișoara (Serviciul Județean de Poliție Transporturi Hunedoara și Serviciul Județean de Poliție Transporturi Arad) și Inspectoratul de Poliție Județean Arad – Serviciul de Investigații Criminale, a fost depistat, în județul Arad, un cetățean italian, bănuit  de comiterea unei infracțiuni de omor, în țara de origine”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.
Asupra italianului au fost descoperite un telefon mobil, cu posibile urme de sânge și un cuțit, posibil arma crimei.


„Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 20 spre 21 februarie a.c., în urma unui conflict spontan care ar fi avut loc în Pesaro, Italia, bănuitul ar fi aplicat mai multe lovituri de cuțit victimei sale, apoi ar fi părăsit teritoriul Italiei pe direcția Slovenia – Ungaria – România”, se explică în comunicat.
Cetățeanul italian a fost condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. Acolo, în baza mandatului european de arestare emis de autoritățile judiciare italiene, a fost dispusă reținerea sa, pentru 24 de ore.
Astăzi, acesta va fi prezentat unui judecător din cadrul Curții de Apel Timișoara, cu propunere de arestare provizorie. Urmează să fie extrădat.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Schimbul de informați cu autoritățile italiene a fost efectuat prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Un italian căutat pentru omor, depistat în România […]

Back to top button