112

Turistă din Mexic, salvată din Masivul Piatra Craiului după „una dintre cele mai dificile intervenții din ultimii 10 ani”

O turistă din Mexic s-a accidentat grav, ieri, în timpul unei drumeții în Masivul Piatra Craiului (județul Brașov). Femeia pornise singură pe munte. La un moment dat, ea a alunecat și s-a accidentat grav. Salvarea turistei a presupus o intervenție extrem de periculoasă și de lungă durată – de nu mai puțin de 16 ore.

„Ieri, 9 decembrie, în jurul orelor 17:20, Salvamont Zărnești a fost solicitat prin Serviciul Unic 112, sā intervinā în cazul unei  persoane de sex feminin, originarā din Mexic, care aflându-se singurā, pe traseul marcat Triunghi Roșu – Ciorânga Mare, a alunecat într-o zonā foarte expusā, accidentându-se grav.
Având în vedere datele cazului, Salvamont Zārnești s-a confruntat cu una dintre cele mai dificile intervenții din ultimii 10 ani: condiții de iarnā, derularea pe timp de noapte, terenul foarte expus cât și problemele medicale de care suspectam victima.
Pentru soluționarea cazului, s-a muncit nu mai puțin de 16 ore, cu o echipā de 13 membri ai Salvamont Zārnești, intervenția fiind încheiatā astăzi, 10 decembrie, în jurul orelor 10:30″, au explicat salvamontiștii zărneșteni.


„Acest caz ne trimite încā o datā cu gândul la câteva fraze devenite virale în media, cu privire la statutul nostru, al salvatorilor montani, prin prisma Legislativului …

-Salvatorii montani nu au o meserie periculoasă, ei doar se plimbă pe munte și petrec timp în natură!
-Salvatorii montani nu au nevoie de consiliere psihologică, nu merită sporuri și nici să iasă mai repede la pensie deoarece nu au contact cu situații și imagini care îi pot afecta emoțional și nici nu există uzură fizică și psihică în urma activității pe care o desfășoară zi de zi! 
-Serviciile Salvamont trebuie să reducă numărul de salvatori montani pentru a îndeplini condițiile legale și a reduce deficitul bugetar!
Recomandām prudențā în alegerea traseelor montane și utilizarea echipamentului tehnic adecvat sezonului hibernal! De asemenea, nu plecați neînsoțiți pe munte!
Salvamont Zărnești, indiferent de condiții și vreme, acționeazā întotdeauna pentru siguranța dumneavoastră în Piatra Craiului!”, au transmis reprezentanții Salvamont Zărnești. Mai multe imagini – aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
2 luni în urmă

[…] „Un salvator montan și medicul au fost inserati, prin troliere, cu elicopterul 336 solicitat de la POA Brașov. Din păcate, medicul a constatat decesul victimei”, au informat salvatorii montani. […]

2 luni în urmă

[…] „Un salvator montan și medicul au fost inserați, prin troliere, cu elicopterul 336 solicitat de la POA Brașov. Din păcate, medicul a constatat decesul victimei”, au informat salvatorii montani. […]

Back to top button