112

Trei jurnaliști britanici de la Sky News, urmăriți penal după reportajul din România

 

Procurorii DIICOT au înceut urmărirea penală față de trei jurnaliști de la Sky News, printre care și Stuart Ramsey, pentru infracțiuni de comunicare de informații false, se arată în motivarea deciziei de arestare preventivă a celor trei români.

S-a reţinut faptul că membrii echipei postului de televiziune Sky News din Marea Britanie, şi anume cetăţenii britanici R.S.R., S.C.S., S.J., cu intenţie, au comunicat şi răspândit în mediul virtual şi prin mass-media, ştiri şi informaţii false referitoare la presupusul trafic de armament din România, deşi cunoşteau că aceste ştiri nu sunt reale, modalitate prin care s-a pus în pericol securitatea naţională, în contextul mai sus-descris”, se arată în motivarea judecătorilor.

Vineri seară, Pantics Levente, Pantics Csaba Atilla și Szanto Aurelian, cel care ar fi intermediat legătura jurnaliștilor cu persoanele care apar în înregistrare, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, decizie luată de Curtea de Apel București.

De asemenea, avocatul unuia dintre cei reținuți a susţinut că dacă jurnalistul britanic Stuart Ramsay va fi adus în faţa autorităţilor judiciare din România, clientul său va cere realizarea unui test poligraf.

Dacă domnul Stuart Ramsay va fi adus în faţa autorităţilor judiciare române, noi solicităm şi efectuarea unui test poligraf, de detector de minciuni, să vedem cine minte. Eu unul cred foarte tare în faptul că domnul Csaba este foarte sincer”, a spus Marcel Vrabie, avocatul unuia dintre cei reţinuţi.

CITIȚI ȘI:

Scandalul Sky News. 185 de plângeri analizate de CNA-ul britanic


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button