112

Tentativă de omor cu focuri de armă în fața unui restaurant din București

Tentativă de omor cu focuri de armă în fața unui restaurant din București…

În cursul zilei de astăzi au fost efectuate percheziții domiciliare la 9 adrese, într-o cauză în care se efectuează cercetări față de trei suspecți pentru tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Perchezițiile au avut loc în municipiul București și județul Ilfov, în baza mandatelor emise de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul București.
Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat următoarea situație de fapt:


„În seara zilei de 15 ianuarie 2024, în parcarea unui supermarket situat în comuna Chiajna, județul Ilfov, trei persoane înarmate cu două arme de foc letale (armă de foc letală, de tip pușcă cu țeavă lisă și armă de foc letală scurtă, de tip pistol), pentru care nu dețineau permis de port și uz de armă, s-au deplasat cu două autovehicule în parcarea unui complex comercial situat pe aceeași stradă. În fața unui restaurant situat în acea zonă, unul dintre suspecți a executat un foc cu arma de foc letală, de tip pușcă cu țeavă lisă, către un autovehicul în care se aflau patru persoane.

Un alt suspect a executat mai multe trageri cu arma de foc letală scurtă, de tip pistol, către una din persoanele vătămate, provocându-i acesteia leziuni traumatice, respectiv plagă împușcată transfixiantă gambă dreaptă, ce i-au pus viața în primejdie, necesitând pentru vindecare un număr de 25-30 (douăzecișicinci-treizeci) zile de îngrijiri medicale, precum și către o altă persoană vătămată, căreia i-a provocat o leziune traumatică ce a necesitat pentru vindecare un număr de 1-2 zile de îngrijiri medicale, nepunându-i viața în primejdie”.

Dosarul s-a constituit pe 15 ianuarie 2024 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, fiind preluat prin ordonanță de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la data de 17 ianuarie 2024. În cauză, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei trei suspecți a fost dispusă în cursul zilei de ieri. În cauză au fost emise trei mandate de aducere.

Activitățile din  acest dosar au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de investigații criminale al IPJ Ilfov.
Inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare