112

Șocant! Un bărbat din Brașov era să moară la restaurant

Un bărbat din Brașov era să moară la restaurant, după ce s-a înecat cu mâncare, aseară. El a fost resuscitat de un echipaj de la Ambulanţă, iar medici din Capitală au venit de urgență la Braşov, pentru a realiza procedura de bronhologie intervenţională, întrucât în acest domeniu nu există un serviciu de gardă. Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler, a arătat, într-o postare pe Facebook, că un bărbat a intrat în stop-cardiac, aseară, într-un restaurant din Braşov, după ce s-a înecat cu un bol alimentar.

„Ieri seară într-un restaurant din Brașov un domn intră în stop cardiac după ce se înecase cu un bol alimentar. Se poate întâmpla! Viața îi este salvată pentru că personalul din ambulanță sosit la solicitarea promptă a personalului din restaurant reușește să-l readucă la viață. Examinarea efectuată la spital evidențiază că părți din bolul alimentar au rămas în plămân. La acel moment Centrului operativ pentru situaţii de urgenţă al Ministerului Sănătăţii, caută soluții și cum este normal, chiar dacă este noapte, sună managerul.
Cazurile sunt rare, în România nu există serviciu de gardă în Bronhologie intervențională, nu este fezabil din mai multe considerente: cazurile puține, personal puțin, iar îndemânarea acestor medici are ca scop principal câștigarea de timp în viața pacienților cu cancer pulmonar.


Stabilesc împreună cu Medicul din centru că este mai ușor să ducem doctorii la Brașov decât să transportăm pacientul, care era într-o stare critică, așa că… îmi sun colegii.
Ca de fiecare dată, răspunsul este: «Da, sigur, ne organizăm și mergem!».
Așa că, echipa se formează în miezul nopții de sâmbătă din personal al Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și doi medici din Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, dr. Silviu-Mihail Dumitru și dr. Dragos Baiceanu.


Au plecat în miez de noapte și au revenit la casele lor în zorii zilei de duminică, iar eu nu pot decât să le mulțumesc pentru disponibilitatea și umanitatea de care au dat dovadă!”
, a scris Beatrice Mahler pe contul ei de Facebook.
Bronhologia intervențională salvează vieți, prin eliberarea căilor aeriene, cu impact relativ redus a manevrei asupra organismului, față de același rezultat obținut în sala de operație.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button