112

Șocant! Turist epuizat fizic, abandonat în pădure de un ghid găsit pe rețelele de socializare

Un turist epuizat fizic a fost abandonat în pădure de un așa-zis ghid plătit de el și de alte persoane. Omul a apelat la Salvamont, pentru a ajunge înapoi la Gara Azuga.

„Experiență neplăcută pentru un turist aflat la prima sa drumeție în zona montană. S-a alăturat unui grup condus de un așa-zis ghid montan ce își face reclamă pe rețelele de socializare, a plătit o sumă de bani și au pornit la drum, pe traseul Gara Azuga-Cabana Diham.

La un moment dat, grupul s-a abătut de la traseul marcat și a continuat ascensiunea pe firul văii, care la un moment dat prezintă o pantă destul de abruptă. Turistul nostru, fiind la prima experiență montană, nu a mai putut înainta, fiind epuizat fizic. Este revoltător faptul că, așa-zisul ghid, a luat hotărârea să continue drumeția cu grupul, părăsindu-si pur și simplu clientul în pădure.

Acesta, îngrozit, a sunat la Dispeceratul Național Salvamont, iar salvatorii montani de la formația județeană Azuga l-au recuperat și l-au coborât până în Gara Azuga.
Rugăm doritorii de drumeții montane, mai ales cei ce se află la început, să fie cu mare băgare de seamă atunci când își aleg «ghidul montan» de pe internet, să nu dea peste acest personaj sau unul asemănător…”, au transmis reprezentanții Salvamont Prahova.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button