112

Șefa DNA, spionată de foști agenți Mossad

 

Patru cetățeni israelieni sunt anchetați de DIICOT pentru spionarea comunicațiilor și tentativă de compromitere a Laurei Codruța Kovesi. Cei patru, foști agenți ai serviciului de intelligence israelian, au spionat-o pe șefa DNA, se arată într-un material Rise Project.

Doi dintre ei, Ron Weiner și David Geclowicz, au fost deja arestați în România. Anchetatorii susțin că Ron Weiner este cel care răspundea de partea informatică, în timp ce David Geclowicz avea misiunea de a contacta mai multe persoane din anturajul Laurei Codruța Kovesi.

„Au constituit un grup organizat în vederea comiterii mai multor infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice constând în efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenințător (…) precum și atacuri de tip phishing (înșelătorii electronice – n.n.) în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii conturilor de poștă electronică, activițăți urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținututului acestuia”, precizează Rise Project.

Compania Black Cube, care oferă servicii de spionaj și intelligence, a fost fondată în 2010 în Tel Aviv, capitala Israelului, de Dan Zorella și Avi Yanus. Amândoi făceau echipă cu Ron Weiner și David Geclowicz, spionând-o pe șefa DNA, în încercarea, cel mai probabil, de agăsi lucruri compromițătoare. Potrivit procurorului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, cercetările sunt în fază preliminară și deocamdată nu se știe cine a cerut ca Laura Codruța Kovesi să fie spionată.

Scandalul de proporții „Panama Papers” a pornit după ce mai mulți jurnaliști de investigații au intrat în posesia a peste 11 milioane de documente, în urma unei scurgeri de informații.

Pe scurt: unii dintre cei mai bogaţi oameni de pe plantetă se folosesc de diverse scheme fiscale pentru a-şi ascunde averile în paradisuri financiare. 140 de actuali sau foşti şefi de state, inclusiv dictatori, sportivi şi alte personalităţi – ar avea averi ascunse în Panama. E cea mai mare scurgere de informaţii despre afacerile off-shore din istorie, iar cazul se numeşte „Panama Papers“.

CITIȚI ȘI:

Averi imense, ascunse în Panama! Sunt şi români pe listă!

Panama Papers. Peste 100 de nume din România. 1,1 miliarde de euro în paradisuri fiscale!

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare