112

Șantaj și amenințări cu moartea, la Brașov, după un accident rutier

Ieri, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față inculpatul din dosar, pentru infracțiuni șantaj în formă continuată, tâlhărie calificată și lipsire de libertate în mod ilegal în formă continuată.

Bărbatul a împrumutat mașina sa unui nepot și unor prieteni ai săi, care au făcut accident cu autoturismul. Ulterior, păgubitul ar fi început să-l amenințe și șantajeze pe unul dintre amicii nepotului său.

Iată ce a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, procuror Radu Nastac:

„Deoarece la data de 17.10.2023, autoturismul său a fost avariat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, ulterior încredințării acestuia nepotului său și altor doi prieteni, în perioada 17.10.2023-19.11.2023, o persoană de sex masculin în vârstă de 45 de ani a amenințat direct și prin intermediul altor persoane cu acte de violență, cu moartea, cu incendierea locuinței și alte amenințări, pe persoana vătămată de sex masculin, în cazul în care aceasta nu îi va remite diverse sume de bani pentru reparații.


Pentru a o determina să îi remită sumele de bani, în noaptea de 22-23.10.2023, în intervalul orar 23:44. – 00:50, inculpatul fiind în interiorul locuinței sale din municipiul Brașov, a lipsit-o de libertate pe persoana vătămată, amenințând-o cu moartea, după care, prin noi amenințări cu moartea și un cuțit, i-a sustras acesteia cheia autoturismului personal pe care următoarea zi l-a ridicat din fața locuinței persoanei vătămate folosind o platformă auto.


În data de 14.11.2023, în intervalul orar 12:50-13:50, prin amenințări cu moartea și acte de violență și în timp ce se aflau la locuința sa din municipiul Brașov, inculpatul a împiedicat-o din nou pe persoana vătămată să părăsească locația și i-a solicitat în repetate rânduri să îi remită sume de bani și să obțină aceste sume de bani de la diverse persoane cunoscute sau unități bancare.


În data de 19.11.2023, în jurul orei 20:00, inculpatul s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate din municipiul Brașov, unde l-a amenințat pe tatăl acesteia cu acte de violență în cazul în care nu-i înapoiază cartea unui autoturism și o piesă auto, aruncând cu obiecte (bulgări de zăpadă) în direcția geamurilor locuinței cu intenția de a intimida, solicitând să-i transmită aceste aspecte și fiului său”
.
Persoana în cauză a fost reținută de polițiști, ieri, pentru 24 de ore.

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov a dispus arestarea preventivă a inculpațului pe o perioadă de 30 de zile.

Inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.
Activitățile de urmărire penală au fost realizate de către Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Brașov, cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale sub supravegherea și coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button