112

SANCŢIUNI. Pentru neregulile constatate la diferite firme, Polițiștii brașoveni au dat amenzi pe bandă rulantă

  • logomytex.png
 

Nici în perioada sărbătorilor nu au avut liniște adminsitratorii societăților comerciale, aceștia având parte de vizite repetate ale polițiștilor, în parte pentru controale de rutină, altele pentru verificarea și probarea sesizărilor înregistrate. În unele situații s-a lăsat cu avertismente, în altele cu dosare penale. Exemplificăm cu câteva cazuri din ultimele zile.
În urma unui control efectuat de polițiștii de la Ordine Publică la 9 societăți comerciale din Săcele, Râșnov și Codlea, s-au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei. Patru dintre amenzi au căzut în sarcina agenților de pază, care nu respectau consemnul postului. O sancțiune a fost dată unei societăți comerciale pentru că nu a respectat termenul legal de întocmire a planului de pază.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) au efectuat mai multe controale în zona Bran-Moieciu, pentru  prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și a faptelor ilicite de comerț, în domeniul turismului și comercializării produselor agroalimentare. Potrivit rapoartelor prezentate, au fost verificați opt agenți economici. Cu această ocazie, s-au aplicat două sancțiuni contravenționale, în sumă totală de 2.000 de lei, pentru activități ilicite.
„În cazul a două societăți comerciale s-a constatat săvârșirea, de către reprezentanții legali ai acestora, a infracțiunii de evaziune fiscală, conform Legii 241/2005, polițiștii întocmind două dosare penale, pentru stabilirea prejudiciului adus la buget, precum și a tuturor persoanelor implicate”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJP Brașov, comisarul-șef Liviu Naghi.
Ofițerii de la SIF au făcut o vizită și în Piața Stupini, fiind verificați patru agenți economici. A fost aplicată o singură amendă, în valoare de 20.000 de lei, și au fost confiscate 555 kg de roșii, 444 kg de vinete și 105 kg de castraveți. Cercetările continuă, administratorul firmei respective fiind suspectat de evaziune fiscală.
    (C.V.)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button