112

Salvamontiști din Brașov și Prahova au intervenit pentru a ajuta o tânără căzută într-o prăpastie

Salvamontiști din Brașov și Prahova au intervenit ieri pentru a ajuta o tânără căzută într-o prăpastie. Turista în vârstă de 25 de ani, din Galați, a fost la un pas de a-și pierde viața în Munții Bucegi.


„Aceasta încerca să ajungă la cabana Mălăiești cu prietenul ei, dar niciunul nu avea echipament specific de iarnă. Au pornit în traseu foarte târziu și când au ajuns în zona Valea Rea, fata a alunecat și a căzut mai bine de 100 de metri într-o prăpastie. Doar norocul a făcut ca tânăra să scape doar cu câteva julituri. Panicată și fără echipamentul necesar, aceasta a rămas blocată în locul în care s-a oprit. Prietenul ei a sunat după ajutor”, au explicat reprezentanții Salvamont. Apelul de urgență a fost primit după-amiaza.


„Salvamontiștii de la C.J. Brașov au primit alarma la ora 14:30 și pentru că accidentul era aproape de granița cu Prahova, în scurt timp s-au mobilizat și echipele din Bușteni, Prahova și Râșnov. S-a solicitat și sprijinul unui echipaj aero, iar un elicopter s-a ridicat de la Tg.Mureș. Acesta a ajuns primul la locul accidentului și după câteva încercări a reușit să extragă victima. Prietenul ei a fost recuperat de colegii din Râșnov. În sprijin au venit și salvatorii C.J. Brasov și împreună l-au coborât pe tânăr de pe munte. Acțiunea s-a încheiat cu bine după aproape 3 ore”, au mai informat reprezentanții Salvamont Bușteni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
6 zile în urmă

[…] este în imposibilitatea de a mai înainta, undeva în zona Văii Caraiman din Munții Bucegi. Trei salvatori montani au plecat în căutarea lui. Din cauza întunericului, a zonei extrem de dificile, cu risc ridicat […]

Back to top button