112

RIO 2016. Polițiștii, către turiști: „Bine ați venit în infern”!!!

 

Turiștii care au sosit ieri pe aeroportul internațional din Rio de Janeiro au fost întâmpinați de numeroși polițiști brazilieni cu pancarde în limba engleză pe care era scris: „Bine ați venit în infern”, asta pentru a denunța întârzierile în ceea ce privește primirea salariilor.

Și câțiva pompieri s-au alăturat acestui protest organizat cu o lună înaintea startului Jocurilor Olimpice de la Rio (5-21 august), eveniment de amploare la care vor participa peste 10.000 de sportivi și cu ocazia căruia sunt așteptați circa o jumătate de milion de turiști.

Polițiștii au relatat că cine vine la Rio nu este în securitate, aducând în atenție faptul că de la începutul anului au fost omorâți în metropola braziliană, în diverse acțiuni, 54 dintre colegii lor.

În afara salariilor, forțele de ordine reclamă lipsa combustibilului și a… hârtiei igienice.

Statul regional Rio traversează o gravă criză bugetară. Un plan de salvare a fost autorizat de guvernul de la Brasilia, săptămâna trecută, pentru deblocarea a 833 de milioane de euro, bani ce vor asigura achitarea salariilor restante ale polițiștilor.

În total, 65.000 de polițiști și 20.000 de soldați (dublu față de efectivele de la Jocurile Olimpice de la Londra – 2012) vor asigura securitatea pe durata J.O. de la Rio – 2016.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button