112

PROTEST LA BRAŞOV. Topografii se revoltă împotriva noului sistem cadastral

  • protest cadastru februarie 16_204689.JPG
  • protest cadastru februarie 13_204691.JPG
  • protest cadastru februarie 11_204690.JPG
 

La Braşov sunt peste 200 de topometrişti, însă în faţa Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Braşov s-au adunat câteva zeci de persoane autorizate în acest domeniu, solicitând anularea de urgenţă a ordinului 1340/2015 (emis de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară), cu modificările Regulamentului de avizare, recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară. Protestatarii spun că acest ordin le blochează activitatea, întrucât ar încălca Legea 7/1996, care ar conţine articole contradictorii ce duc la imposibilitatea efectuării unor tipuri de lucrări.

Protestatarii s-au pregătit cu pancarte pe care au scris mesaje către reprezentanţii OCPI: „Anulaţi Ordinul 1340/2015. Este ilegal şi încalcă dreptul la muncă! Vrem tranzacţii şi cărţi funciare legale!”, „Stop abuzurilor”, „Vrem respect”.

„Ordinul 1340/2015 are articole contradictorii pentru întocmirea documentaţiilor. Dacă aplicăm un articol, îl încălcăm pe celălalt şi astfel încălcăm inclusiv Legea cadastrului. Nu putem să lucrăm legal de peste o lună, de când a intrat în vigoare acest ordin, iar noi nu am depus documentaţii pentru imobile deschise în vechile Cărţi Funciare”, a spus Radu Daniel Precup, unul dintre protestatari.

El a precizat că prin acest Ordin, intrat în vigoare în ianuarie 2016, în primul rând are de suferit cetăţeanul, căruia topograful nu îi poate face documentaţia pentru imobilele înscrise în vechile CF-uri, pentru că ar încălca Legea 7/96, încă în vigoare.

„Apoi are de suferit statul român, deoarece nu se impozitează corect. Impozitarea trebuie să fie ca rezultat al lucrărilor din cadastru. Băncile ajung să ofere credite pe imobile care nu sunt măsurate, iar noi, persoanele fizice autorizate, nu putem lucra, pentru că nu putem încălca legea. De o lună efectiv stăm pe loc”, a adăugat sursa citată.

Protestatarii au avut autorizaţie pentru această manifestare între orele 12.00 şi 14.00, însă au ameninţat că vor continua protestele până ce li se rezolvă toate revendicările.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button