112

Polițistul și 5 cinci inculpați acuzați de trafic de minori rămân după gratii încă o lună

 

Cele șase persoane arestate preventiv, luna trecută, pentru trafic de minori, după 14 percheziții efectuate în Brașov, Covasna, Arad și Bacău, rămân în continuare după gratii, întrucât magistrații covăsneni și brașoveni au decis să prelungească măsura preventivă.  

Mai întâi, pe 13 martie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna a dispus prelungirea arestării preventive a inculpaților Szalay Csaba, Ardeleanu Adrian, Feraru Teodor Vasile, Toma Adriana, Ciceu Petronela Maria și Janko Ladislau, din data de 21 martie până pe 19 aprilie, inclusiv, dar aceștia au formulat contestație. Astfel, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Brașov, unde judecătorul de drepturi și libertăți a respins contestațiile ca nefondate. Decizia este definitivă. Prin urmare, cei șase inculpați vor petrece următoarea lună tot în arest. 

Amintim că persoanele în cauză au fost reținute pe 18 februarie, apoi au fost arestate preventiv într-un dosar al DIICOT, în care sunt efectuate cercetări pentru trafic de minori, abuz în serviciu și folosirea abuzivă a funcției în scop sexual.

Anchetatorii au informat că, în 2013-2014, cele șase persoane cercetate „ar fi constituit un grup infracțional organizat și ar fi recrutat patru minore, ce proveneau din familii dezorganizate, pe care le-ar fi exploatat prin obligarea la practicarea prostituției, în mai multe cluburi de noapte de pe raza municipiului Sf. Gheorghe”. 

Procurorii DIICOT au specificat că fetele, care aveau între 13 și 16 ani la momentul comiterii faptelor, au fost exploatate sexual contra unor sume cuprinse între 150 și 350 de lei.

Unul dintre inculpați, Feraru Teodor Vasile, era polițist în Covasna, când au fost săvârșite infracțiunile. Potrivit anchetatorilor, el știa ce se întâmpla într-unul dintre cluburi și a „închis” ochii, pentru ca ceilalți inculpați să-și poată duce mai departe „afacerea”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button