112

Pieton accidentat de o trotinetă, pe un trotuar din Brașov

Un pieton a fost accidentat de o trotinetă, pe un trotuar din municipiul Brașov.

„Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier efectuează acte de cercetare penală după ce un pieton, care circula pe trotuar, ar fi fost accidentat de o trotinetă electrică. La data de 11 aprilie a.c. polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, pe Calea București, din municipiul Brașov, a avut loc un accident rutier între o trotinetă electrică și un pieton.


Echipa de cercetare sosită la fața locului a stabilit că, la aceeeași data, în jurul orei 15.40 o tânăra, de 15 ani, din municipiul Brașov, a închiriat o trotinetă electrică pe care ar fi condus-o pe trotuarul de pe Calea București, acroșând un pieton.
În urma acrosării, pietonul a suferit leziuni corporale și a fost transportat la o unitate medicală pentru sprijin de specialitate”
, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Potrivit legislației în vigoare, pentru a conduce o trotinetă electică conducătorul acesteia trebuie să respecte următoarele reguli de circulație:

-Vârsta minimă a conducătorului trebuie să fie 14 ani;
-Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorul de trotinetă electrică cu vârsta între 14 și 16 ani;
-Circuția pe trotuar a trotinetelor electrice este complet interzisă;
-Este interzisă, de asemenea, transportarea pasagerilor pe o trotinetă electrică;
-Viteza de deplsare a trotinetei electrice nu trebuie să depășească 25 km/h, iar utilizarea acesteia este interzisă pe un sector de drum unde viteza maximă reglementată depășește 50 km/h.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare