112

Nu aruncați puii de animale!

 

Asociația de Protecție a Animalelor „Milioane de Prieteni” (AMP) din Brașov condamnă public abandonul puilor de câini și pisici. Din toamna anului trecut până în prezent, reprezentanții asociației au adunat circa 200 de pui în cele două adăposturi din Triaj și Stupini.

„Puii de câini sunt cei mai sensibili dintre animale. Despărțiți de mamă, aruncați la tomberon, cățelușii au șanse mici de supraviețuire dacă nu sunt ridicați la timp. Dacă nu am fi acționat, puii ar fi murit de frig și foame!”, a declarat Cristina Lapis, președintele AMP.

Ultimul caz a avut loc în urmă cu o săptămână, când un cetățean a lăsat la poarta asociației o ladă de carton în care se aflau șase căței. Unul din angajații asociației a reușit să captureze, folosind camera foto a telefonului mobil, ipostaze cu automobilul cu care au fost transportați puii. Dovezile vor fi folosite pentru tragerea la răspundere a proprietarului.

Conform legii, „deținătorii de animale au obligația […] de a nu le abandona și/sau izgoni”, încadrând la „rele tratamente” părăsirea acestora pe domeniul public fără a le asigura îngrijire și asistență medicală. Dacă sunt identificați, făptașii vor fi trași la răspundere.

„Rugăm cetățenii responsabili să nu ignore cazurile de abandon observate și să sesizeze asociațiile de protecție a animalelor sau Direcția Sanitar Veterinară și Poliție”, a menționat Lapis. 

Întreținerea unui singur pui, de la salvare și până la darea spre adopție, costă peste 100 de euro (formulă de lapte, orez, conserve, vaccinuri și medicamente, agent termic).

Cu această ocazie, reprezentanții asociației fac un apel umanitar: „Avem nevoie de sprijinul cetățenilor pentru a salva viețile animalelor. O conservă, o pungă de lapte praf, un flacon de vaccin, sau măcar 10 lei – dăruiți un pic pentru a salva și întreține un pui!” 

(C.V.)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button