112

ISU Brașov, precizări după ce echipajele au fost acuzate că au acționat cu întârziere la accidentul mortal de pe DN 73A

ISU Brașov, precizări după ce echipajele au fost acuzate că au acționat cu întârziere la accidentul mortal din 25 februarie, de pe DN 73A. Evenimentul rutier a avut loc între Pârâul Rece și Râșnov, în jud. Brașov. Evenimentul rutier s-a soldat cu decesul șoferului unei autocisterne, cetățean turc.


Iată ce a transmis ISU Brașov:


„Referitor la informaţiile vehiculate în mass-media privind acuzaţiile grave la adresa ISU Braşov cu privire la timpul de răspuns la accidentul petrecut pe DN 73 A în data de 25.02.2023, ora 18.41, pentru corecta informarea opiniei publice, compartimentul informare şi relaţii publice face următoarele precizări:

Apelul a fost direcționat în Dispeceratul ISU Brașov de către operatorii SNUAU 112 la ora 18.41.
Locația aproximativă anunțată se afla la limita raioanelor de intervenție a două subunități. Fiind vorba despre un autocamion cu cisternă răsturnat (încărcătură necunoscută la momentul apelului), cu un posibil început de incendiu la cabină, iar conducătorul auto fiind încarcerat, s-a luat decizia de a alerta și a aloca concomitent la intervenție forțe din cadrul a 3 subunități ale ISU Brașov pentru a acoperi toate potențialele pericole, astfel:
– din cadrul Secției de Pompieri Zărnești: 2 autospeciale de stingere (dintre care una cu modul de descarcerare) și un echipaj SMURD tip B
– din cadrul Secției de Pompieri Predeal: 2 austospeciale de stingere (din care una cu modul de descarcerare);
– din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Brașov: un echipaj pentru descarcerare, o autospecială CBRN și un echipaj SMURD tip C

De asemenea, a fost alertat și SVSU Râșnov care s-a deplasat la intervenție cu o autospecială de stingere și care a ajuns la locul accidentului la ora 18.53 realizând prima intervenție, până la sosirea forțelor ISU Brașov.

Când au ajuns primele echipaje

Primele echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov (din cadrul Secției de pompieri Zărnesti) au ajuns la locul producerii accidentului la 19 minute de la anuntarea evenimentului. Mai precis, evenimentul a fost anunțat la ora 18.41 în Dispeceratul ISU iar la ora 19.00 au ajuns echipajele Sectiei de pompieri Zarnești: 1 echipaj SMURD, 1 echipaj cu apă si spumă cu modul de descarcerare si 1 echipaj de stingere.

Ajunse la locul accidentului echipajele operative au constatat că autocisterna era răsturnată, nu prezenta scurgeri iar conducătorul acesteia era încarcerat.

Conform procedurilor au fost efectuate acțiuni de recunoaștere la fața locului,
s-a intervenit pentru asigurarea măsurilor de siguranță și protecție specifice si pentru descarcerarea victimei care era prinsă între fiarele contorsionate ale autocisternei.

Din păcate, bărbatul in vârstă de 50 de ani suferise leziuni incompatibile cu viața si a fost declarat decedat de către personalul medical.
Ulterior s-au asigurat măsurile de prevenire si stingere a incendiilor până când autocisterna răsturnată a fost ridicată”.

Vezi și:

Accident grav și pe DN 73A, în județul Brașov. Update: Conducătorul unei autocisterne, tot cetățean străin, a murit


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
21 zile în urmă

Ei este ocupati. Ei dau alerte la oameni, noaptea, ca sa ii sperie. Ei face treaba bune. Ca este ISU. Salam alecu. Alecu salam.

Back to top button