112

Intervenție de peste 10 ore, azi-noapte, în munții Făgăraș (foto -video)

O intervenție de peste 10 ore a avut loc, azi-noapte, în munții Făgăraș. Un turist ucrainean rămăsese blocat în Munții Făgăraș, în zona Viștea Mare.
Acesta a pierdut traseul marcat și nu a mai știut să coboare. Mai mult de atât acesta era singur și într-o zonă fără acoperire GSM.


„La momentul apelului ni s-a comunicat că nu are probleme de sănătate”, a precizat Luiza Dănilă, reprezentant al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.

Au intervenit salvamontiști și jandarmi montani.


„Având în vedere zona greu accesibilă, precum și condițiile meteo de acolo s-a constituit o echipă de primă intervenție, din care au făcut parte salvamontiști din cadrul Salvamont Brașov și 4 jandarmi de la Postul Montan de Jandarmi Sâmbăta.
După constituirea echipei, jandarmii și salvamontiștii au început deplasarea către locul unde se afla turistul. În jurul orei 01:00 salvatorii au ajuns la acesta și imediat s-a început coborârea, iar la ora 05:35 acțiunea de salvare s-a încheiat cu succes, turist ajungând în siguranță și fără a avea  nevoie de îngrijiri medicale.
Deși condițiile au fost foarte grele, vorbim de un traseu lung și dificil, pe alocuri acoperit de zăpadă, parcurs pe timp de noapte, turistul a fost adus în siguranță la baza masivului, după o intervenție care a durat peste 10 ore”,
a detaliat sursa citată.

Jandarmii le recomandă turiștilor să-și aleagă cu atenție traseele. De asemenea, să se echipeze corespunzător pe munte. Ei sunt îndemnați și să se informeze în legătură cu condițiile meteo. Trebuie să fie realiști privind capacitățile fizice și să aleagă doar traseele pe care știut că le pot parcurge.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button