112

Internată pentru o operaţie de hernie de disc cervicală, o tânără stabilită la Braşov a murit pe patul de spital (II)… „E ceva în capul meu?”

  • tanara spital_232091.jpg
 

Noi informaţii referitoare la cazul Georgianei Maxim – femeia în vărstă de 36 de ani din Braşov care a murit la spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, unde se internase pentru o operaţie de hernie de disc cervicală – au fost făcute publice pe site-ul tolo.ro. O parte din date au fost luate din jurnalul pe care mama pacientei (asistentă medicală) a început să-l ţină, imediat după operaţie, când şi-a dat seama că ceva nu a decurs bine în sala de operaţie. De altfel, din cauza problemelor medicale ivite, Georgiana a suferit nu o operaţie, ci patru, iar în final tot a decedat…

Pe 6 decembrie 2016 a suferit prima intervenţie, cea de hernie de disc cervicală, în urma căreia pacienta nu şi-a mai putut mişca piciorul stâng. Mai mult, fata acuza dureri mari de cap şi spunea tot timpul „Se întâmplă ceva în capul meu. E ceva în capul meu?”.
În următoarea zi, pe 7 decembrie 2016, ea este operată pentru a doua oară. „Mi se comunică apariția pe RMN a unui hematom postoperator și mi se spune că trebuie operată din nou”, este ceea ce şi-a notat Viorica Maxim, potrivit tolo.ro.

Din nefericire, necazurile nu se opresc aici. Georgiana este paralizată şi întreabă în continuare dacă este ceva în capul ei.
„În toată această perioadă, Georgiana e întoarsă cu cearceaful de către infirmiere, din două în două ore, din cauza faptului că e paralizată și are dureri foarte mari”, scrie în jurnal.

Semne ale unor bacterii

Viorica Maxim, fiind asistentă medicală, îşi dă seama că există semnele unor bacterii, aceeaşi îngrijorare având-o şi un cadru medical din spital.
„Mă întreabă doctorița «Ce face fata?». «Sunt necăjită că a avut două scaune verzi și trebuie să îi dăm mucilagiu». «Sper să nu fie ce cred eu», mi-a spus ea. Eu atunci am zis: «Și eu sper la fel, să nu fie». M-am gândit la o infecție intraspitalicească. Și vecina din salon cred că avea aceleași simptome”.
Din 20 – 21 decembrie, Georgiana începe să tuşească şi să respire greu, iar în următoarele zile tusea devine plină de secreţii, iar starea respiratorie se agravează, pe lângă faptul că se menţin chemările repetate către lumea fantastică, „Se întâmplă ceva în capul meu”. Disperată, mama pacientei le cere cadrelor medicale să-i ajute fiica, altfel cheamă SMURD-ul.
Georgiana ajunge la Terapie Intensivă, sedată, medicii crezând că problema este doar la nivel psihic. „Problema e numai în capul ei – îmi spun medicii. Doctorița Neacșu îmi zice că toate analizele sunt bune și că Georgiana nu vrea să accepte că e bine”, scrie Viorica. Astfel, tânăra este trecută pe tratament psihiatric de atac de panică.
Pe 7 ianuarie, mama ei este anunţată că au venit rezultatele analizelor de la „Victor Babeş” şi că fata ei este infectată cu bacteria Clostridium difficile, fapt confirmat pentru Gazeta Sporturilor de Spitalul Bagdasar-Arseni: „Pacienta a fost diagnosticată cu infecție cu Clostridium difficile (test de confirmare, pe data de 6.01.2017, la Spitalul V. Babeș) și este infecție asociată asistenței medicale (nosocomială), deoarece întrunește criteriile definiției de caz a ICD”.
În schimb, spitalul nu confirmă contaminarea cu Stafilococul auriu, despre care vorbește Viorica Maxim, şi care apare pe biletul de externare (oferit după decesul Georgianei).
„În ceea ce priveşte infecția cu Stafilococ auriu, acesta a fost decelat în secreția bronșică a pacientei, la o singură determinare și nu a mai fost confirmat la determinările ulterioare, repetate, astfel că proba respectivă a fost considerată colonizare (Stafilococul auriu este o bacterie ubicuitară, care colonizează tractul respirator)”.

Ultimele două operaţii

Pe 13 ianuarie, fata a fost operată a treia oară, din cauza acumulării de lichide în abdomen.
„Medicul anestezist ne comunică faptul că starea este foarte gravă, toate organele sunt în șoc septic și probabilitatea de a nu trece perioada critică de 72 de ore este foarte mare”. Georgiana supravieţuieşte.
Mama a aflat de la neurochirurgi că „pareza intestinală este cauzată de Clostridium”. Alți medici au altă variantă.
Pe 25 ianuarie, Viorica a fost anunţată că fiica ei are nevoie de CT la cap, fiind în comă şi suspectată de o afecţiune la creier. „După CT aflăm că are o sângerare masivă în cutia craniană”.
„Le spun că sângerarea la cap s-a produs încă din prima zi a intervenției chirurgicale pentru hernie”.
Georgiana a intrat pentru a patra oară în sala de operaţii, dar pe 26 ianuarie a decedat.

Neconcordanţe

Gazeta Sporturilor a solicitat informaţii privind situaţia infecţiilor nosocomiale de la Bagdasar-Arseni atât de la reprezentanţii spitalului, cât şi de la DSP, apărând diferenţe între răspunsuri conform tolo.ro.
Pe ultimele trei luni, spitalul Bagdasar-Arseni (sus) comunică infecții cu două bacterii, în timp ce DSP (jos) comunică existența mai multor bacterii la Bagdasar-Arseni, printre care și Acinetobacter sau Pseudomonas, care nu apar în răspunsul spitalul către ziar.

Este de menţionat faptul că subiectul nu a fost preluat de pe tolo.ro pentru a acuza pe cineva de malpraxis, ci pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia din spitale, unde unii pacienţi par să tragă „lozul necâştigător” şi să plătească cu viaţa faptul că nu se investeşte suficient în unităţile medicale!  

Întregul material de pe tolo.ro poate fi accesat AICI

CITIŢI ŞI:

Internată pentru o operaţie de hernie de disc cervicală, o tânără stabilită la Braşov a murit din cauza infecţiilor contactate în spital


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare