112

Internată pentru o operaţie de hernie de disc cervicală, o tânără stabilită la Braşov a murit din cauza infecţiilor contactate în spital

  • tanara infectie 4_232028.jpg
  • tanara infectie 3_232030.jpg
  • tanara infectie 2_232026.jpg
  • tanara infectie_232029.jpg
 

În ziua în care urma să dea interviu, pentru a pleca în Canada, a murit pe patul de spital, din cauza unor infecţii contactate în spital. Este sfârşitul dramatic al unei tinere în vârstă de 36 de ani, stabilită în Braşov, care a murit la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, după ce s-a infectat cu două bacterii, în condiţiile în care se internase pentru o operaţie de hernie de disc cervicală.

Georgiana Maxim a fost internată pe 5 decembrie 2016, pentru intervenţia chirurgicală, dar a ajuns să fie operată de patru ori, iar pe 26 ianuarie a murit din cauza celor două tipuri de bacterie luate din spital.

Povestea sfâşietoare a tinerei a fost publicată, astăzi, pe tolo.ro, alături de fotografii care o înfăţişează pe femeie pe patul de spital, încercând să-şi păstreze optimismul şi zâmbetul pe buze până în ultima clipă.

„Sunteţi tânără, vom face o incizie frumoasă (…) Dansăm de Revelion şi facem tumbe!”

Conform anchetei publicate pe site-ul în cauză, pe 28 noiembrie 2016, Georgiana a fost la cabinetul de la clinica privată Exmedica al profesorului doctor Mircea Gorgan, din cauza durerilor de cap de la coloană care deveniseră insuportabile. Născută la Buhuși, Bacău, crescută la Onești și stabilită la Brașov, pacienta de 36 de ani lucra pe post de project manager la compania Autoliv, iar în timpul liber iubea să facă sport. Pentru a putea să rămână activă, ea a decis să rezolve problemele cu coloana, fiind încurajată în acest sens şi de doctor. „Sunteți tânără, vom face o incizie frumoasă, care nu se va vedea, vom pune un grefon. Dansăm de Revelion și facem tumbe!”, i-ar fi spus doctorul Gorgan. Încrezătoare, Georgiana s-a gândit că momentul pică numai bine, având perioada se sărbători pentru refacere. În această primăvară, ea spera să participe la maraton, în Braşov, aşa cum o mai făcuse.
Din păcate, însă, ea a pierit din cauza bacteriilor luate la Bagdasar-Arseni asemenea tinerilor care au ajuns la spital în urma incendiului de la Colectiv…
Revenind la ordinea cronologică, pe 5 decembrie 2016, tânăra s-a internat la spitalul din Bucureşti, iar a doua zi a fost băgată în sala de operaţie. La început, totul părea să decurgă normal, în sală fiind medicii Angela Neacşu şi Radu Gorgan (acesta din urmă, potrivit sursei citate, opera în două săli simultan). La un moment dat, însă, în timpul intervenţiei, pacienta le-a spus că nu-şi mai poate mişca piciorul stâng, spre groaza tuturor celor din sală.

„Stai liniştită, că o să-mi revin”

”S-a întâmplat ceva. Nu-mi simt deloc piciorul stâng. Și am furnicături în corp”, i-a spus tânăra mamei sale, după operaţie (în timp ce era transportată în salon). „Dar stai liniștită, că o să-mi revin”, a încurajat-o ea. Din acel moment, mama pacientei (asistentă medicală), a început să ţină un jurnal. „O consultă medicul de gardă, cu ciocanul de reflexe. Este impacientat de lipsa totală a reflexelor la piciorul stâng și parțial la cel drept”, a notat femeia. „Până seara, medicul de gardă mai vine de două ori. Repetă testele de reflexe, însă rezultatele sunt aceleași. Nu-și simte piciorul”, a mai scris ea. Speriată, femeia a încercat să afle ce s-a întâmplat cu fiica ei de la anestezistă, apoi de la asistenta-şefă, dar zadarnic, i se spunea doar să întrebe ce s-a întâmplat în sala de operaţii, ceea ce va fi foarte greu de aflat, cu adevărat…
Dincolo de această problemă, în sângele Georgianei au apărut infecţiile nosocomiale, dar la început, mama este înştiinţată doar de una dintre bacterii – Clostridium, când fata ei era infectată şi cu Stafilococul auriu, ambele apărând pe biletul de ieşire din spital pe care rudele l-au primit după decesul pacientei.

„Disperată fiind, o întreb pe doamna dr. Bucur, șefa secției, care este diagnosticul copilului meu. Ea îmi spune: «Are o boală foarte gravă – mielopatie cervicală. Să-i mulțumiți lui Dumnezeu că nu are cancer»”. Plină de speranţă, tânăra i-a spus mamei sale să-i facă fotografii, pentru a avea dovezi că a învins această boală: „Mamă, am o idee! Să-mi faci poze o dată la câteva zile. Vreau să-mi fac un blog pe care să scriu cum să înving boala asta: mielopatie cervicală”. Din nefericire, însă, fotografiile au devenit dovezi ale chinului suferit de tânără, până la deces, iar boala respectivă – mielopatie cervicală – nici nu apare în biletul eliberat de spital.

Anchetă publicată pe tolo.ro poate fi citită AICI, cu menţiunea că mâine va apărea o a doua parte, inclusiv pe mytex.ro! 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare