112

Incendiu la o cabană din județul Brașov (foto – video)

O cabană din județul Brașov a luat foc, în această dimineață, existând pericol de a se extinde la alte clădiri.

„În această dimineață, o cabană situată în comuna Lisa a fost cuprinsă de flăcări, declanșând o intervenție rapidă a pompierilor brașoveni. Incidentul a fost raportat de localnicii alarmați de fumul dens și flăcările care amenințau să se extindă la clădirile învecinate, ceea ce ar fi putut provoca o tragedie de proporții.

La fața locului au fost direcționate forțe considerabile, constând în echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Făgăraș și a Secției de Pompieri Victoria. Acestea au acționat cu promptitudine, mobilizând patru autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru a localiza incendiul. În timp ce o parte dintre echipaje se concentrau pe lichidarea flăcărilor, altele au fost alocate pentru protecția clădirilor din apropiere, împiedicând astfel extinderea acestora.

Din fericire, la momentul izbucnirii incendiului, cabana era goală, nefiind înregistrate victime. Totuși, situația a fost extrem de periculoasă, deoarece în interiorul cabanei se aflau butelii de gaz, care ar fi putut exploda oricând”, a explicat sergent major Kinga Bordea – ISU Brașov.

Pompierii au reușit să localizeze rapid buteliile, să le extragă din clădirea în flăcări și să le răcească pentru a preveni o explozie care ar fi putut avea consecințe devastatoare.

După două ore de eforturi susținute, incendiul a fost localizat. Intervenția pompierilor a împiedicat propagarea flăcărilor la clădirile învecinate. Ei acționează pentru lichidarea completă a focarelor și pentru eliminarea efectelor negative cauzate de incendiu.

Recomandări:

  • nu utilizați focul deschis în zonele cu vegetație uscată, la distanțe mici față de locurile cu pericol de explozie sau față de materiale combustibile;
  • nu expuneți la soare sau în zone supraîncălzite recipiente sau rezervoare ce conțin lichide inflamabile sau gaze sub presiune;
  • pregătiți hrana prin utilizarea focului deschis doar în locurile special amenajate, în condiţii și la distanțe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi;
  • nu aruncați țigările nestinse în apropierea vegetației uscate;
  • restricționați orice activitate din care ar putea rezulta producerea unui incendiu;
  • nu lăsați copiii nesupravegheați, cu mijloace ce pot produce aprinderea (chibrituri, brichete, etc)..


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button