112

Încă un bebeluş infectat a murit la spital!

 

Încă un bebeluş a murit la Spitalul Marie Curie, în această după amiază. Decesul a fost confirmat de reprezentanţii spitalului. Fetiţa era mai mică de un an şi a fost intubată duminică noaptea, după ce starea ei s-a deteriorat. Micuţa avea şi o hemoragie cerebrală.
Bebeluşul mai făcuse duminică noaptea un stop cardio-respirator, atunci medicii reuşit să o salveze. Din păcate, episodul s-a repetat astăzi şi nu s-a mai putut face nimic. Fetiţa era diagnosticată cu sindromul hemolitic uremic, dat de bacteria E.coli. Această bacterie i-a afectat rinichii, sistemul cerebral şi, în final, inima.
Acesta este al treilea deces. Luni a mai murit o fetiţa  care fusese transferată de sâmbătă la Terapie Intensivă și care era intubată. Institutul Național „Cantacuzino” a infirmat prezența bacteriei Escherichia coli în cazul celui de-al doilea copil cu sindrom hemolitic-uremic care a murit la Spitalul „Marie Curie”.
O altă fetiță a murit, pe 4 februarie, la cinci zile după internare.

Autorităţile încă nu ştiu care este sursa bacteriei. În urma investigaţiilor de la DSP Argeş s-a stabilit că nu apa potabilă este sursa infecţiei cu bacteria E.coli. Totodată, ministrul Agriculturii a declarat că deşi au existat speculaţii potrivit cărora copiii s-au îmbolnăvit din cauza consumului de portocale, rezultatele probelor recoltate din fructe au ieşit negative.

În această dimineaţă, Ministerul Sănătăţii a anunţat că astăzi vor fi externaţi doi dintre copiii cu sindrom hemolitic uremic (SHU), aflaţi în secţia de nefrologie a Spitalului „Marie Curie”. Este vorba despre doi copii care nu au necesitat dializă peritoneală.

Alţi opt copii cu SHU vor rămâne internaţi în continuare, patru dintre aceştia la secţia de nefrologie, iar ceilalţi 4 copii la ATI. Şase copii sunt dializati peritoneal, evoluţia acestora fiind staţionară spre favorabilă. Într-un singur caz, starea de sănătate a copilului este gravă, acesta fiind ventilat mecanic în secţia de terapie intensivă (ATI).

În total, până ieri 12 copii proveniţi din Argeş au fost diagnosticaţi cu sindrom diareic sever cu deshidratare,.

Citiţi şi:

COPIII INFECTAŢI. Corpul de Control al prim-ministrului face verificări

ANSVSA: Fructele și legumele vândute în magazine sunt comestibile, nedepășind limita admisă la reziduuri de pesticide

A mai murit un copil la Spitalul „Marie Curie”

În ultimele 36 de ore nu s-au mai înregistrat cazuri noi de copii cu diaree acută complicată

Copii în stare gravă! Avocatul Poporului s-a autosesizat!

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button