112

Încă cinci traficanţi de droguri au fost arestaţi azi

 

În această dimineaţă, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a şase indivizi din Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc în formă continuată, deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu. Pe lângă aceştia, o tânără este suspectată pentru săvârşirea infracţiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat şi complicitate la trafic de droguri de risc în formă continuată.

Gruparea infracţională a acţionat în perioada iulie 2015 – ianuarie 2016, când membrii au procurat, comercializat şi pus în vânzare cantități importante de cannabis (peste 6 kg) pe piața ilicită din municipiul Iaşi şi alte localități din ţară.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare la locuințele inculpaților, au precizat procurorii DIICOT, au fost ridicate 1.083 de grame de cannabis, precum și 213.700 de lei, 6.520 de euro, 300 de lire sterline și 900 USD, sume de bani proveniţi din activitatea infracţională.

Duşi în faţa Tribunalului cu propunere de arestare preventivă, măsura a fost luată faţă de cinci dintre inculpaţi,  doi fiind puşi sub control judiciar.

Acţiunea a fost efectuată împreuna cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi. Suportul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de Informații şi Protecție Internă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button