112

IJP BRAŞOV: Învăţaţi copiii regulile de circulaţie, pentru a nu deveni victime în trafic!

 
„În contextul în care în ultimele zile au avut loc mai multe accidente rutiere în care au fost implicaţi minori, dorim să atragem atenţia persoanelor adulte, care se ocupă de creșterea și educarea copiilor, referitor la informarea corectă a acestora, privind circulaţia pe drumurile publice”, trage un semnal de alarmă şefa Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Mihaela Hermenean.
Adulţii sunt atenţionaţi să îi înveţe pe minori că traversarea drumurilor publice se face numai pe „zebră”, prin dreptul semaforului electric (pe culoarea verde) sau prin pasajele pietonale, precum şi la semnalul agentului de circulaţie. „În localităţile unde nu sunt indicatoare, marcaje sau semafoare, traversarea se face pe la colţul străzii, perpendicular pe axul drumului după o temeinică asigurare”, a amintit comisarul-şef.
De asemenea, trebuie amintit că traversarea se face în pas vioi, întrucât „trecerea pentru pietoni este un loc pentru traveresare, nu pentru plimbare”, subliniază şefa Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. 
În ceea ce-i priveşte pe minorii care au de călătorit cu autobuzul sau cu troleibuzele, aceştia trebuie învăţaţi să aştepte mijloacele de transport în comun numai pe trotuar (iar acolo unde nu există trotuoare, în afara părţii carosabile).
„La coborâre, se aşteaptă plecarea autobuzului din staţie şi se traversează strada pe trecerea pentru pietoni. Nu se traveresează prin spatele sau prin faţa autobuzului (există riscul de a fi loviţi de alte maşini pe care nu le puteţi observa)”, a precizat sursa citată.
Pe de altă parte, copiii până în vârsta de 14 ani nu au voie să circule cu bicicleta pe arterele rutiere intens circulate, având voie să se plimbe pe trotuare, prin parcuri sau în alte locuri – unde există piste pentru biciclişti. Totodată, parcările nu sunt locuri unde copiii să se joace, întrucât riscă oricând să fie accidentaţi de autoturisme. 
„Copiii trebuie în permanenţă supravegheaţi de un adult, pe stradă, la mall, în locurile de joacă, în parcări etc”, a subliniat, în final, Mihaela Hermenean.
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button