112

EXCLUSIV. Tâlharii care au agresat un BRAŞOVEAN, pentru un aparat medical, au fost condamnaţi

 
Femeia şi cei trei bărbaţi care au tâlhărit un braşovean, în propria lui locuinţă, deposedându-l de 500 de lei şi de un aparat de măsurat glicemia, au fost condamnaţi de magistraţii Judecătoriei Braşov la câte 1 an şi 6 luni de închisoare. 
 
Unul dintre inculpaţi a avut norocul ca pedeapsa să-i fie suspendată de către magistraţi, având termen de supraveghere de 2 ani. Este vorba despre Nicolae Ionuţ Neagu. Acesta are mai multe obligaţii, pentru a nu i se activa pedeapsa. Printre altele, el trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare.
 
În schimb, în cazul inculpatului Constantin Benone Boalii, pedepsei de 1 an şi 6 luni de închisoare i s-a adăugat o parte din restul rămas neexecutat dintr-o sentinţă anterioară. Potrivit Judecătoriei Braşov, în cazul său s-a constatat că „fapta din prezenta cauză, comisă la data de 17.04.2015, a fost săvârşită în termenul de încercare al măsurii constând în liberarea inculpatului din executarea măsurii educative constând în internarea într-un centru de detenţie, măsura liberării fiind dispusă prin sentinţa penală nr. 2164/20.05.2014 a Judecătoriei Piteşti, rest rămas de executat 715 de zile”, potrivit Judecătoriei Braşov. Astfel, magistraţii braşoveni au decis să adauge la pedeapsa de 1 an şi 6 luni o pătrime din restul de 715 zile, urmând ca, în final, inculpatul să execute 1 an, 11 luni şi 28 de zile de închisoare, conform sentinţei.
 
Amintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, în data de 17 aprilie 2015, Ana-Maria Szavu, Ovidiu Brumar, Constantin-Benone Boalii şi Nicolae-Ionuţ Neagu au intrat în locuinţa victimei şi i-au luat, folosindu-se de violenţă, banii găsiţi în casă, respectiv cei 500 de lei, precum şi aparatul medical. Pentru faptele comise, cei patru au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore, apoi au fost arestaţi preventiv, sub acuzaţia de „tâlhărie calificată”. 
 
În cadrul sentinţei, magistraţii Judecătoriei Braşov au dispus ca inculpaţii să aibă interzis dreptul de a comunica în orice fel cu victima pe o durată de 1 an, „după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate (n.r. în funcţie de caz)”.
 
Totodată, au dispus înştiinţarea persoanei vătămate cu privire la pedepsele aplicate în prezenta cauză, precum şi înştiinţarea acesteia în cazul în care se va dispune punerea în libertate, în orice mod, a inculpaţilor Ana-Maria Szavu, Ovidiu Brumar, Constantin-Benone Boalii, respectiv înştiinţarea acesteia în cazul în care se va dispune revocarea sau anularea măsurii suspendării executării pedepsei sub supraveghere, stabilită în cazul inculpatului Nicolae-Ionuţ Neagu.
 
Pe latură civilă, inculpaţii sunt obligaţi să-i plătească victimei, în solidar, 1.000 de lei, reprezentând daune morale şi materiale. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button