112

EXCLUSIV. Lăsat în libertate de Judecătoria BRAŞOV, deşi şi-a agresat sexual nepoata în vârstă de 10 ani

 
Bărbatul din Predeal – judeţul Braşov acuzat că şi-a agresat sexual nepoata în vârstă de 10 ani, pipăindu-i sânii şi strângând-o în braţe, ipostază în care a fost prins chiar de soţia lui, a fost condamnat, astăzi, la închisoare cu suspendare, de magistraţii Judecătoriei Braşov. Mai mult, instanţa a constatat încetată de drept măsura arestării preventive a inculpatului Vasile Scîntei şi a dispus punerea de îndată în libertate a predeleanului, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. 
Individul a fost reţinut pe data de 13 noiembrie 2015, apoi a fost arestat preventiv, întrucât, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, „la data de 12.11.2015, în jurul orei 17.00, în timp ce se afla într-o anexă a locuinţei sale, situată în oraşul Predeal, inculpatul Scîntei Vasile a exercitat acte de natură sexuală, timp de aproximativ 5 minute, acte de natură sexuală asupra nepoatei sale, persoana vătămată minoră I.A.L, în vârstă de 10 ani, constând în pipăirea sânilor acesteia şi strângerea în braţe. Activitatea infracţională a inculpatului a fost întreruptă de soţia acestuia”.
Cercetările în cauză au fost efectuate de către organele de poliţie judiciară din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov – Biroul Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorului de caz.
 
Procurorii şi inculpatul au drept de apel
Astăzi, magistraţii Judecătoriei Braşov l-au condamnat la 2 ani de închisoare, cu termen de supraveghere de 3 ani, pentru agresiune sexuală. Dar, cum sentinţa nu este definitivă, poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Dacă decizia va rămâne definitivă, Vasile Scîntei va avea de frecventat un program de reintegrare socială şi de prestat 90 de zile în folosul comunităţii. El nu are de plătit daune morale, întrucât nepoata sa, prin reprezentantul legal M.A.I., nu s-a constituit parte civilă.  
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button