112

EXCLUSIV. BRAȘOV. „Dana de Kronstadt” a fost condamnat(ă) în dosarul de proxenetism

 

Dumitru Cojocaru, alias „Dana de Kronstadt”, a fost condamnat în dosarul înregistrat la Judecătoria Brașov pentru proxenetism, alături de el primindu-și sentința și ceilalți trei inculpați din dosar: Relu-Răzvan Dogărescu, Nicolae Cristoloveanu și Mihai Adrian Panaite.

„Dana de Kronstadt” a primit 2 ani de închisoare cu suspendare, având termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni. Dacă sentința dată astăzi de magistrații Judecătoriei Brașov va rămâne definitivă (există drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare), Cojocaru va avea de frecventat un program de reintegrare socială și de prestat 80 de zile de muncă în folosul comunității. Inculpatul a fost reținut pe 10 decembrie 2015, apoi a stat în arest preventiv din 11 decembrie până pe 15 decembrie 2015, pentru ca apoi să fie pus sub control judiciar (măsură valabilă și în prezent).

În ceea ce-l privește pe Relu-Răzvan Dogărescu, magistrații au decis să-l condamne la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de 3 ani, având și el de urmat un progam de reintegrare socială și de prestat 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. În plus, va avea de urmat un curs de calificare profesională, dacă va rămâne cu sentința.

Tot cu închisoare cu suspendare a scăpat, cel puțin în prima instanță, și Mihai Adrian Panaite. În fapt, el a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare, la care s-au adăugat alte 6 luni pentru că avea o „codiță” dintr-o condamnare mai veche constând în măsura educativă a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 3 ani și 6 luni. Magistrații Judecătoriei Brașov au stabilit un termen de încercare de 4 ani în cazul său. În acest timp, el va avea – printre altele – obligația de a presta 120 de zile de muncă în folosul comunității și de frecventat un program de reintegrare socială.

În fine, inculpatul Nicolae Cristoloveanu a primit, în total, 2 ani și 519 zile de închisoare cu executare, acestea din urmă fiind un rest de pedeapsă rămas neexecutat dintr-o sentință la 8 ani de închisoare stabilită în decembrie 2008 de Tribunalul Brașov. Dacă pedeapsa va rămâne definitivă, din aceasta va fi dedusă perioada reținerii (10-11 decembrie 2015) și a arestului preventiv (11 decembrie 2015 – 10 mai 2016). În prezent, inculpatul se află sub control judiciar.
Tot sub control judiciar sunt și Relu-Răvan Dogărescu și Mihai Adrian Panaite, din 9 ianuarie 2016, respectiv din 11 mai 2016. Până atunci, au fost în arest preventiv (din 11 decembrie 2015).

Cei patru inculpați din dosar și procurorul de caz pot ataca cu apel sentința în termen de 10 zile de la comunicare. Ei au de plătit câte 4.125 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

Amintim că în cazul inculpatului Adrian Mihai Panaite, Judecătoria Brașov a admis, săptămâna trecută, cererea lui de modificare a obligațiilor aferente măsurii controlului judiciar și, în consecință, permițându-i să părăsească județul Brașov, dar fără a putea părăsi și teritoriul României. Mai multe informații din dosar găsiți AICI!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button