112

Exclusiv. BRAŞOV. Contrabandistul de arme de la Victoria, condamnat alături de complicele prins la frontieră

Ambii au scăpat în primă instanţă cu închisoare cu suspendare, asemenea unui al treilea inculpat

 

La doi ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de patru ani, a fost condamnat în primă instanţă Ioan Marian Almaş, cel de-al doilea bărbat din Victoria reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Braşov, pe 28 august 2017, într-un dosar de contrabandă calificată cu arme şi muniţii.

Ioan Marian Almaş şi-a primit condamnarea la Tribunalul Braşov, pentru contrabandă calificată cu arme şi muniţii şi nerespectarea armelor şi muniţiilor, dar decizia a fost contestată, astfel că dosarul va ajunge şi la Curtea de Apel Braşov.

În cazul în care se va menţine sentinţa, inculpatul va avea de respectat mai multe măsuri de supraveghere, printre care să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă, să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate, să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Primăriei oraşului Victoria sau Primăriei comunei Ucea.

Acelaşi dosar, inculpat condamnat după ce şi-a recunoscut vinovăţia

Amintim că, pe 3 octombrie 2017, în acelaşi dosar, un alt inculpat, pe nume Sorin Funariu, a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 2 ani, pentru complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DIICOT Braşov. Printre obligaţiile stabilite de instanţă se numără cea de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Victoria sau la Căminul de Cultură al oraşului Victoria.

Sorin Funariu a fost reţinut alături de Ioan Marian Almaş, în data de 28 august 2017, fiind acuzaţi de contrabandă cu arme. Ulterior, bărbaţii în vârstă de 40 şi 44 de ani au fost arestaţi preventiv.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Almaș Ioan Marian a introdus în țară, prin intermediari, trei arme de foc mărcile PIETRO BERETTA și FABARM, provenite din săvârșirea de infracțiuni pe teritoriul Italiei iar la data de 18.01.2017, ajutat de către inculpatul Funariu Sorin, a vândut cele trei arme de foc letale, contra sumei de 1.000 euro”, se detalia într-un comunicat remis în luna august 2017 de DIICOT.

Complice şi traficant de droguri, condamnat după ce a fost prins la frontieră

De asemenea, procurorii DIICOT – S.T. Brașov au precizat în vara anului trecut că au probat activitatea infracțională a unui alt suspect față de care s-a emis citație internațională, cu privire la faptul că a comercializat, pe raza județului Brașov, cantitatea de peste 300 de grame de droguri de risc provenite din Italia. 

Suspectul despre care vorbeau procurorii DIICOT Braşov se numeşte Lucian-Mihai Dimofti şi a fost condamnat şi el, în aceeaşi zi cu Almaş, la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 4 ani, fiind găsit vinovat de complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi trafic de droguri de risc.

În cazul în care sentinţa va rămâne definitivă, şi el va avea interdicţia să părăsească România fără acordul instanţei şi va avea de prestat muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Primăriei Victoria sau la Primăria Ucea.

Tânărul în vârstă de 28 de ani a fost prins de poliţiştii de frontieră de la Nădlac II — Csanadpalota, unde se prezentase pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei.

„Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autoritățile din România, un mandat de arestare preventivă, pentru săvârșirea de infracțiunii de trafic de droguri și complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, după cum a explicat, la vremea respectivă, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, Comisar-șef de poliție Laura Beatrice Bondar.

Confiscare specială 

Magistraţii Tribunalului Braşov au dispus confiscarea specială a celor trei arme aflate în Camera de corpuri delicte a Poliţiei Judeţene Braşov, a sumei de 950 de euro de la inculpatul Ioan-Marian Almaş (reprezentând banii obţinuţi din vânzarea armelor) precum şi a drogurilor (sute de grame de cannabis) deţinute de Lucian – Mihai Dimofti, a sumei de 50 de euro, „produs al infracţiunii privind circulaţia armelor letale” şi a celei de 3.500 de lei, „produs al traficului de droguri”, conform instanţei. Judecătorii au menţinut măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de 350 euro şi 1.900 lei ridicate de la Almaş.

 CITIŢI ŞI:

BRAŞOV. Reţineri într-un dosar privind infracţiuni de contrabandă calificată cu arme şi trafic de droguri

Update. BRAŞOV. Cei doi bărbaţi suspectaţi de contrabandă cu arme au fost arestaţi preventiv

Exclusiv. BRAŞOV. Unul dintre contrabandiştii de arme din Victoria „săltaţi” de DIICOT a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Încă un BRAŞOVEAN urmărit general a fost prins încercând să fugă din ţară! Numele lui apare în dosarul armelor furate din Italia şi vândute în România


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button