112

Director la Finanțe Publice trimis în judecată de DNA

  • article_435250_1.jpg
 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în arest la domiciliu, a inculpatului Daniel Cristian Petre, care ar fi săvârșit infracțiuni de corupție în calitate de director executiv adjunct la Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean Prahova cu atribuţii delegate de administrator public, apoi de director executiv în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova. Acesta este acuzat de două infracțiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată (3 acte materiale).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză. 

Potrivit anchetatorilor, în aprilie-mai 2012, inculpatul, având calitatea de director executiv adjunct la instituția menționată, cu atribuţii delegate de ordonator principal de credite și administrator public, ar fi primit bani, în trei rânduri, de la un denunțător în cauză, să facă demersuri pentru favorizarea unei societăţi comerciale la care acesta din urmă avea interese economice, în sensul atribuirii unei lucrări privind modernizarea unui drum judeţean, finanţată din fondurile Consiliului Judeţean Prahova. Conform anchetatorilor, inculpatul a primit 20.000, 10.000, respectiv 20.000 de lei. 

„De asemenea, inculpatul a promis că va face demersuri și în legătură cu efectuarea cu prioritate a plăţilor către această societate și suplimentării cu 20% din valoarea totală a lucrării, pe parcursul derulării contractului.

Ulterior, în cursul lunii aprilie 2013, înaintea sărbătorilor pascale, inculpatul Petre Daniel Cristian, în calitate de director executiv în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova, a primit de la același denunţător suma de 10.000 lei, pentru a favoriza aceeași societate comercială, cu ocazia unui control derulat de către inspectorii din subordinea sa”, au informat procurorii DNA.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii. 

„Faţă de alte fapte reţinute în sarcina inculpatului PETRE DANIEL CRISTIAN, s-a dispus disjungerea și continuarea cercetărilor într-un dosar separat, la Serviciul teritorial Ploiești”, se menționează într-un comunicat DNA.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button