112

DECĂDERE. „Regele asfaltului din Banat” a fost reţinut de procurori

  • article_436373_1.jpg
 

În urma percheziţiilor de azi-dimineaţă și a audierilor de la DIICOT Mehedinţi, omul de afaceri Georgică Cornu a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare și spălare de bani. Prejudiciul în dosar ar fi de aproape 12 milioane de lei. Anchetatorii au percheziţionat locuinţa sa din Timișoara, dar și vila fostei sale soţii. Alături de afacerist a fost reţinut și un șofer din grupul de firme patronat de acesta. Cei doi vor fi propuși spre arestare, mâine, la Tribunalul Mehedinţi.  

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, Georgică Cornu, fostul său asociat în grupul de firme Confort, Lucian Caraiman, și un alt reprezentant al societăților sunt suspectați de constituire a unui grup infracțional organizat, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, delapidare în formă continuată și spălare a banilor.

Cornu ar fi inițiat grupul infracțional organizat în august 2012, ceilalți doi suspecți ocupându-se de scoaterea din patrimoniul SC C&C Confort SRL a unor bunuri libere de sarcini, pentru a împiedica executarea acestora, pentru ca mai apoi acestea să fie trecute sub controlul liderului grupului.

„Începând cu 27 august 2012, suspecții Georgică Cornu și Lucian Caraiman, reprezentanți ai SC C&C MH Confort SRL, prin tranzacții frauduloase succesive, au scos din patrimoniul societății comerciale patru bunuri imobile în valoare de 11.990.031 lei, care, în drept, au ajuns în proprietatea SC Gorno CG SRL, iar ulterior, prin radierea acesteia, bunurile respective au intrat în proprietatea personală a unui membru al grupării. Din cercetările făcute în cauză a rezultat că, în fapt, proprietarul bunurilor a fost Georgică Cornu”, se arată în comunicat.

Prejudiciul în acest caz, de aproape 12 milioane de lei, reprezintă valoarea bunurilor imobile scoase în mod fraudulos din patrimoniul SC C&C MH Confort SRL, prin fraudarea creditorilor acestei societăți, inclusiv Ministerul Finanțelor Publice prin ANAF Timiș, precizează DIICOT.

Omul de afaceri Georgică Cornu, numit și „regele asfaltului din Banat”, deține grupul de firme Confort și are afaceri și în comerț. El mai are și un centru de echitație la Herneacova, proprietate care se întinde pe 12.000 de hectare, conform rtv.net. El a fost președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button