112

Curtea de Apel Brașov: Remus Truică și Prințul Paul mai rămân încă 15 zile în arest la domiciliu

 

Curtea de Apel Brașov a decis, marți, prelungirea arestului la domiciliu cu încă 15 zile pentru Remus Truică și Prințul Paul, respingând solicitarea acestora de a fi judecați în libertate în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa.

Omul de afaceri Remus Truică și Prințul Paul s-au prezentat marți, alături de avocați, la Curtea de Apel Brașov, unde s-a judecat prelungirea arestului la domiciliu în cazul celor doi.Inițial, Truică și Prințul Paul au cerut înlocuirea măsurii cu cercetarea în libertate, însă solicitarea a fost repinsă de judecători.

Porcurorii DNA au extins ancheta în ceea ce îl privește pe Paul Philippe al României și omul de afaceri Remus Truică privind retrocedarea Fermei Băneasa, având suspiciuni în legătură cu retrocedarea nelegală a unei suprafețe de 47 de pădure situată în localitatea Snagov.

„Începând din anul 2006, în contextul în care formulase cereri sau intenţiona să ceară restituirea unor terenuri situate în apropierea Capitalei, inculpatul Al României Paul Philippe i-a promis inculpatului Remus Truică şi asociaţilor lui din grupul infracţional, o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului infracţional pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate sau asupra judecătorilor, urmând a se reuşi, în mod injust, obţinerea bunurilor revendicate şi punerea în posesia lor”, se arată în comunicatul DNA.

Astfel, „în perioada septembrie noiembrie 2005, la Primăria Snagov s-a înregistrat o cerere şi o revenire prin care inculpatul Al României Paul Philippe solicita restituirea a 47 ha pădure, teren situat în localitatea Snagov”, se mai arată în comunicat.

„Atât procesul verbal, cât şi anexa 37 au fost semnate de primarul Muşat Apostol şi de secretarul Dima Niculae şi înainte spre validare comisiei judeţene constituite la nivelul Instituţiei Prefectului Ilfov. La dosarul de restituire nu au fost depuse înscrisuri din care să rezulte că inculpatul Al României Paul Philippe este persoană îndreptăţită, că antecesorul său a deţinut un titlu pe acel teren, suprafaţa de teren şi faptul că deţinea pădurea la momentul exproprierii”, mai arată procurorii anticorupţie.

Ulterior, „s-a acţionat apoi pentru punerea efectivă în posesie, demersuri în acest sens fiind făcute cu sprijinul primarului Muşat Apostol, iar pe de altă parte de inculpatul Truică Remus, care a apelat la persoane din cadrul Direcţiei Silvice Ilfov, singura instituţie care putea dispune punerea în posesie”, explică DNA în comunicat.

„Imediat după intrarea în posesie, deşi a avut cunoştinţă de decizia din anul 1941 a ÎCCJ (decizie care recunoştea dreptul de proprietate al Statului Român asupra terenului în defavoarea Regelui Carol al II-lea) inculpatul Jecu Nicolae, în calitate de prefect, a emis titlurile de proprietate pe numele inculpatului Al României Paul Philippe”, încheie procurorii DNA, precizând că prejudiciul în acest caz a fost estimat la 9.523.769 euro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button