Cum se poate obține un cazier judiciar în Brașov?
În primele 5 luni ale anului, polițiștii din întreaga țară, sub coordonarea Direcției Cazier Judiciar Statistică și Evidență Operativă a Poliției Române, au eliberat peste 1.000.000 de caziere (certificate de cazier) cetățenilor care le-au solicitat, precum și aproape 200.000 de extrase sau adeverințe de cazier, conform datelor prezentate de Poliția română.
Pentru a obține un cazier judiciar, trebuie să vă prezentați personal la ghișeul sediului IJP Brașov, dacă aveți domiciliul în municipiul Brașov. În județ, aceste documente se pot obține și de la Poliția Făgăraș, Codlea, Rupea, Râșnov, Predeal.
De regulă, cazierul judiciar se obține pe loc sau, după caz, în maxim trei zile și nu se percepe nici o taxă.
Informații utile:
Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar, orice persoana fizică cu capacitate de exerciţiu restrânsă (minor 14-18 ani) sau deplină (peste 18 ani), poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la orice subunitate de poliţie în care există ghişeu de cazier judiciar, însoţită de:
Acte necesare
• cererea tip completată;
• actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă), aflat în termen de valabilitate.
În situaţia în care certificatul de cazier judiciar se solicită pentru un minor de până la 14 ani, acesta se poate obţine de către părinte/tutore, sau de către un împuternicit al acestora.
Acte necesare: cererea tip completată, actul de identitate al părintelui/tutorelui, în copie şi original, certificatul de naştere al minorului, în copie şi original;
În situaţia în care certificatul de cazier judiciar se solicită prin împuternicit:
Acte necesare
• cererea tip completată;
• actul de identitate împuternicit (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă, aflate în termen de valabilitate);
• copie act identitate titular certificat;
• procura autentificată, în original şi copie. Procurile întocmite în Republica Moldova sau de ambasadele Republicii Moldova, în limba română, sunt acceptate ca valabile fără vreo altă supralegalizare. Conţinutul procurii trebuie formulat în termeni clari, din care să rezulte persoana care a fost mandatată, scopul şi durata mandatului.
Programul de lucru cu publicul, în municipiul Brașov:
Luni, Miercuri 8,30–11,30 şi 13,00–15,00
Marţi, Joi 8,30–11,30 şi 13,00–17,00
Vineri 8,30–11,30 şi 13,00–15,00
În ultima zi de vineri din lună nu se lucrează cu publicul.
Alte detalii puteți obține accesând site-ul IPJ Brașov.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.