112

Cererea DNA în cazul lui Petre Tobă a ajuns la Președinție

 

Președintele Klaus Iohannis trebuie să dea un aviz în privința solicitării transmise de procurorul general. Doar în cazul unui aviz favorabil, DNA poate continua ancheta în cazul fostului ministru.

DNA a cerut urmărirea penală a lui Petre Tobă pentru favorizarea infractorului. Fostul ministru este suspectat că ar fi încercat să pună piedici anchetei DNA în dosarul în care sunt cercetați 24 de angajați ai Serviciului Secret al Ministerului de Interne. 

În urma acuzațiilor, Petre Tobă a demisionat din funcția de ministru.

Am decis să-mi prezint demisia Primului ministru pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne într-un scandal public în prag de alegeri. Resping cu tărie acuzaţiile aduse şi sunt la dispoziţia organelor de anchetă pentru clarificarea oricărei situaţii. Menţionez că toate faptele prezentate sunt anterioare mandatului meu iar procurorul de caz a avut acces la toate documentele necesare instrumentării cauzei, inclusiv la cele clasificate “secret de stat”, a afirmat Petre Tobă, într-un comunicat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button