112

Cel puțin 60 de morți într-un atentat terorist

 

Un atac al grupării jihadiste nigeriene Boko Haram împotriva oraşului Rann, la începutul acestei săptămâni, s-a soldat cu cel puţin 60 de morţi, potrivit Amnesty International, care a realizat o anchetă în regiune, relatează AFP. 

Cel mai sângeros atac al Boko Haram împotriva Rann – oraş în extremitatea de nord-est a Nigeriei – s-a soldat cu cel puţin 60 de morţi. În jurul orei 9 dimineaţa, la 28 ianuarie, un grup de luptători Boko Haram a sosit pe motociclete şi a incendiat oraşul. Ei i-au urmărit pe civilii care încercau să scape … Au fost găsite 11 cadavre în oraş şi alte 49 în afară”, a indicat organizaţia internaţională pentru apărarea drepturilor omului. Isa Sanusi, purtătoare de cuvânt a Amnesty International pentru Nigeria, a declarat că ONG-ul a efectuat o investigaţie aprofundată pe teren şi a obţinut informaţii colectate de la numeroase surse de securitate, martori sau persoane care lucrează în regiune. Rann este o comunitate care a devenit inaccesibilă din motive de securitate, chiar şi pentru lucrătorii umanitari, ceea ce face extrem de dificilă obţinerea de informaţii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button