112

Cazurile Godină și ANAF sau despre cât de „varză” sunt instituțiile statului (II)

 

Motto: „Când am plecat, v-am lăsat săraci și proști. Acum v-am găsit și mai săraci, și mai proști” (Constantin Brâncuși)

Scriam ieri că este de-a dreptul stupefiant  cum reacționează (mai bine zis cum nu reacționează) instituțiile vizate în cazurile Godină și Trustul Intact.

Să le luăm, pe rând. În cazul Godină, a ieșit public însuși ministrul de Interne, chestorul Petre Tobă: „Am văzut reacția pe care a provocat-o (Godină – n.m.) ieri, de susținere, și am fost extrem de mișcat de această reacție”. Hmmm, alt polițist cu naturelul simțitor, vorba lui Caragiale, după ce Godină a narat pe Facebook episoadele sale lăcrămoase… Păi, dacă-s atât de slabi de înger, de instabili emoțional, ce mai caută, oare, în Poliție? Mai departe: deși „extrem de mișcat”, ministrul a recunoscut cu seninătate, în aceeași declarație, că n-a citit ce a postat Godină Pe Facebook, respectiv atacurile sale împotriva conducerii Poliției brașovene. Mie, unuia, asta îmi ridică un mare semn de întrebare în privința aptitudinilor de conducere ale d-lui Tobă. Asta dacă, în afară de componenta de marketing literar a campaniei duse de Godină, mai există vreun scenariu, implicând ceva lupte pentru putere în Poliție…. Adică un polițist oarecare, de la Rutieră (că asta e, în fond, dl. Godină, chiar cu bruma de celebritate de care a făcut rost în ultimele zile), dă de pământ cu conducerea unui Inspectorat Județean și tu, ministru de Interne, nu găsești timp sau interes să citești ce-a scris el, dar te declari „extrem de mișcat”???  Iar după ce o fi luat la cunoștință… tăcere! Tăcere, în loc să spună, în calitate de ministru și de polițist cu rang înalt: „Măi, dar băiatul ăsta are probe la acuzațiile foarte grave pe care le-a lansat în spațiul public? Că noi, în Poliție, așa lucrăm, cu probe. Dacă are, să le prezinte. Dacă nu, atunci înseamnă că aruncă aiurea cu vorbe, caz în care avem proceduri disciplinare. Plus că în Statutul polițistului există nu doar drepturi, ci și îndatoriri”. Cam așa, cred eu, ar fi trebuit să trateze situația, dacă tot a dorit să dea declarație de presă, un bun conducător de instituție…   

La Inspectoratul brașovean de Poliție, a cărui conducere este direct vizată de atacurile lui Godină, tăcere totală! Adică un angajat dă de gard cu șefii ce reprezintă instituția, îi face de două parale, iar aceștia, ca și cel ce ține locul purtătorului de cuvânt, tac mâlc și se ascund pe unde pot! Scuzați-mă, dar ce instituție mai este asta? Iar penibilul este cu atât mai mare cu cât Poliția este una din instituțiile numite „de forță” ale statului. Or în cazul ăsta, nu vorbim de forță, ci de maximă slăbiciune!

(va urma) 

Citește și 

Cazurile Godină și ANAF sau despre cât de „varză” sunt instituțiile statului (I)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button