112

Călugăr din Brașov, arestat pentru tentativă la viol

Un călugăr din județul Brașov este acuzat de tentativă la viol. El a fost arestat preventiv.

„S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față o persoană cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă la viol, prevăzută de art. 32 Cod Penal raportat la art. 218 alin. (1) Cod penal.


Situația de fapt cu privire la care se desfășoară investigații este următoarea:
La data de 11.09.2023, o persoană de sex feminin în vârstă de 34 de ani s-a deplasat la o chilie aflată pe masivul Postăvaru pentru a îl vizita pe inculpat, călugăr în vârstă de 57 de ani.

Pe fondul consumului de alcool, acesta din urmă ar fi insistat ca persoana vătămată să rămână peste noapte și, ca urmare a refuzurilor repetate, a încercat să întrețină raporturi sexuale neconsimțite cu aceasta. În cadrul incidentului, victima a fost agresată fizic și a reușit să scape profitând de un moment de neatenție”, a informat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, procuror Nastac Radu.


Inculpatul a fost reținut, iar ieri, 12 septembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către Biroul de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Brașov, sub coordonarea și supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.
Punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă procesuală a fazei urmăririi penale, dispusă ca urmare a existenței unei suspiciuni rezonabile privind comiterea unei infracțiuni, rezultată din probe. Aceasta nu este de natură a înfrânge prezumția de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button