112

Cadavrul unei femei, găsit într-un baraj de pe râul Olt, cu ajutorul unui sonar ce va intra și în dotarea Salvamont Brașov

Cadavrul unei femei, găsit într-un baraj de pe râul Olt…

„Persoana a fost găsită de colegii de la Salvamont România. Imediat va începe procedura de extragere din mediul acvatic şi ulterior victima fi predată IML. Aceasta fost găsită în zona grătarelor hidrocentralei, la turbina nr. 2″, a informat Salvamont.

În aceste zile, în localitatea Brezoi din județul Vâlcea se desfășoară lucrările Conferinței Naționale Salvamont România, acțiune la care sunt prezenți salvamontiști din toate cele 25 de județe cu zona montană din țara noastră.
Întrucât, de aproape două săptămâni, era căutată persoană înecată în apele barajului,  salvamontiștii au decis să răspundă apelului transmis de familie și să intervină astăzi pentru căutarea și recuperarea persoanei.

Salvamontiștii au folosit cele mai performante detectoare din lume pentru găsirea sub apă a persoanei dispărute, detectoare bazate pe inteligența artificială. În acțiunea de căutare și identificare sub apă a victimei a fost constituită o echipă de cercetare din salvamontiștii specializați și în căutări acvatice din cadrul Serviciilor Public Județene Salvamont – Salvaspeo Gorj, Mureș, Brașov, Harghita și Neamț, iar pentru recuperare s-au implicat salvamontiști-scafandri din Gorj si Cluj. Salvamontiștii gorjeni au identificat, încă de acum o săptămână, cu ajutorul acestor detectoare, locul în care se află trupul victimei, dar acesta nu a putut fi recuperat de scafandri.

Astăzi, s-a cercetat luciul de apei, pentru identificarea locului unde apa a deplasat trupul.

Adâncimea estimată în zona este de cca 15 m, iar vizibilitatea este zero.

Salvamont România a menționat faptul că acest sonar de ultimă generație va intra începând de mâine și în dotarea Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button