BRAȘOV. Tatăl minor și bunicii unui bebeluș, condamnați în primă instanță pentru lipsire de libertate în mod ilegal
Dosarul penal în care un tânăr de 17 ani şi părinţii lui sunt acuzaţi că l-au luat ilegal de la mamă pe bebeluşul băiatului, pentru a-l lua cu ei în străinătate, a ajuns la Curtea de Apel Braşov, după ce inculpaţii au fost condamnaţi, în primă instanţă, la Judecătoria Braşov.
Primul termen de la Curtea de Apel Braşov a fost stabilit pentru data de 1 februarie.
Bebeluşul ar fi fost răpit după ce mama lui, tot o minoră, a refuzat să plece în străinătate cu tatăl în vârstă de 17 ani al micuţului. Astfel, părinţii tânărului, ajutaţi de fiu, l-au luat pe bebeluş şi au plecat spre locuinţa din Teleorman, fără acordul mamei micuţului, care a cerut ajutorul poliţiştilor. Astfel, cei trei inculpaţi au fost reţinuţi, pentru lipsire de libertate, în data de 3 martie 2017. Ulterior, au fost propuşi spre arestare preventivă, dar cererea a fost respinsă de magistraţi, luându-se măsura controlului judiciar.
În urmă cu două luni, Judecătoria Braşov s-a pronunţat în dosar, condamnându-i pe inculpaţii majori, Aurelia F. şi Ilie M., la câte 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 3 ani, pentru lipsire de libertate în mod ilegal, iar pe fiul lor, Viorel M., la măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 3 luni, pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.
Sentinţa a fost atacată cu apel de Aurelia F. i de Ilie M., astfel că dosarul a fost trimis spre soluţionare definitivă la Curtea de Apel Braşov.
În situaţia în care sentinţa va fi menţinută, cei doi inculpaţi vor avea (printre alte obligaţii) de prestat muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile la Primăria Municipiului Braşov sau la Spitalul Clinic Judeţean Braşov şi de urmat un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională.
În cazul în care nu vor respecta obligaţiile, cei doi riscă să-şi activeze pedepsele la închisoare. Cât îl priveşte pe fiul lor, dacă decizia Judecătoriei Braşov va rămâne definitivă, supravegherea lui ar urma să fie încredinţată părinţilor săi, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov. De asemenea, va avea obligaţia de a urma un curs de pregătire profesională şi de a se prezenta la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov, la datele fixate de acesta. Astfell, instanţa va putea dispune prelungirea măsurii educative sau înlocuirea acesteia cu o măsură educativă privativă de libertate.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.