112

BRAȘOV. Sirenele de alarmare publică vor suna din nou astăzi

 

E prima miercuri din lună, așa că echipamentele de avertizare/alarmare a populaţiei vor fi pornite, astăzi, în mai multe localităţi din judeţul Braşov, în cadrul unui nou exerciţiu efectuat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov. Și în țară va fi astăzi „miercurea alarmelor”. Exerciţiile de testare a sistemelor de alarmare se desfășoară în intervalul orar 10.00 – 11.00.
Începând cu luna august a anului 2017, IGSU desfășoară în prima zi de miercuri din fiecare lună exerciții de alarmare care sunt destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirii timpului de reacție al autorităților în situații speciale de urgență. În România, există trei tipuri de alarme: alarmă la dezastre (5 sunete), prealarmă aeriană (3 sunete) şi alarmă aeriană (15 sunete). „Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării permanente a acestor antrenamente lunare”, spun cei de la IGSU.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button