112

BRAŞOV. Semnal de ALARMĂ. Escrocii au obţinut peste 400.000 de lei de la cetăţenii naivi, prin metoda „ACCIDENTUL”

 

Confruntându-se de noi cazuri de înşelăciune prin metoda „Accidentul”, poliţiştii braşoveni au revenit astăzi cu sfaturi pentru cetăţeni, menite să-i ferească de infractori.

„Cu riscul de a ne repeta – și aceasta numai din cauză că, în ciuda tuturor atenționărilor, mai există persoane care răspund solicitărilor acestor infractori – vă prezentăm din nou o metodă de înșelăciune – metoda accidentul, care a făcut în ultimul timp mai multe victime, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la o sumă considerabilă, de peste 400.000 lei”, a informat comisar-şef Mihaela Hermenean, şef al Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Care este scenariul în cazul metodei „Accidentul”

Metoda presupune ca escrocii să-i facă pe oameni să creadă că persoane apropiate lor au fost implicate într-un accident grav şi că au nevoie urgentă de bani. „Aceștia apelează telefonic victima, se recomandă drept avocaţi, poliţişti, procurori, medici şi anunţă persoana care răspunde la telefon că o rudă a sa (fiul sau fiica) este implicată într-un accident rutier şi că are nevoie urgentă de o sumă de bani, fie pentru o «înţelegere» cu procurorul sau cu persoana vătămată, fie pentru spitalizare”, a detaliat sursa citată. Astfel, de cele mai multe ori, victimei i se cere să depună bani într-un cont comunicat sau să-i dea unei persoane care se prezintă la locuinţa ei. Din păcate, în momentul în care persoana înşelată realizează ce i s-a întâmplat, este prea târziu pentru a recupera banii…, iar cazul ajunge în atenţia Poliţiei, însă cu slabe şanse de a se recupera prejudiciul.

Pentru a nu pica în plasa unor astfel de infractori, braşovenii sunt sfătuiţi următoarele:

  • Să nu dea curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”.
  • Să verifice dacă situaţia de urgenţă este reală, sunându-şi ruda până răspunde. „Câteva minute în plus nu pun pe nimeni în pericol.
    Nu efectua niciun transfer bancar”, atenţionează poliţiştii.
  • Să nu le dea bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa lor.
  • Să sune la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie care se ocupă de aria în care locuiesc, pentru a se interesa dacă a existat accidentul rutier despre care au fost informaţi şi care este procedura legală în situaţii de acest gen.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button