112

BRAȘOV. Sătul de numeroasele accidente în curbele de la Perșani, un făgărășean ia atitudine. Bilanț sumbru. Cine este de vină?

 

În această dimineață, șoselele din județul Brașov, parcă tot aceleași în ultima vreme, au fost scena mai multor evenimente rutiere din cauza cărora traficul din zonele respective a fost ba blocat, ba restricționat sau îngreunat ore bune. 

Pe lângă accidentul mortal de la orele 9.30, pe DN1, de lângă localitatea Șercaia, accident soldat cu un mort și cinci răniți, despre care am scris AICI, iar traficul a fost blocat, apoi îngreunat până pe la orele 11.30, tot pe DN1, de această dată în curbele de la Perșani s-a mai produs un accident, din fericire fără victime. Și pe DN13 – Drumul Morții a fost un accident, tot fără victime.

Un șofer încăpățânat

Așadar, cam în același timp cu accidentul mortal de la Șercaia, și pe DN 13 a avut loc un eveniment rutier, fără victime. Centrul Infotrafic din IGPR ne-a informat că la orele 8.30, în judeţul Braşov, traficul rutier a fost întrerupt pe DN13 Braşov – Sighişoara, în zona Rupea-Gară, din cauza unei tamponări în care a fost implicat un autoturism. Un conducător auto nu a vrut să-și scoată maşina în afara părţii carosabile, până când nu i-au fost întocmite documentele de constatare. Această operațiune a durat peste un sfert de oră. Circulația în zonă a fost reluată în jurul orelor 10.00.

Cu tirul în parapete

Tot potrivit Centrului Infotrafic din IGPR, începând cu ora 10.20, în judeţul Braşov, traficul rutier a fost oprit pe DN1, la kilometrul 204, între localităţile Perşani şi Vlădeni, în vederea scoaterii unei autoutilitare avariate (în urma unei tamponări produse) în afara carosabilului, dar şi pentru reaşezarea parapetului de protecţie (foto atașat).

Concret, şoferul unei autoutilitare, care nu a adaptat viteza la condițiile de drum în curbă, a ajuns cu maşina pe sensul opus de mers după ce a derapat, iar maşina a distrus parapeţii din beton care despart drumul. Traficul a revenit la normal în jurulorelor 10.30, după ce a fost rearanjat și parapetul, iar tirul s-a repoziționat pe direcția sa de mers. 

Petiția

în aceste condiții, merită să amintim de inițiativa unui făgărășean, care este în asentimentul multor șoferi care consideră necesare luarea unor măsuri în zona Perșani, pentru diminuarea accidentelor. Mai ales după tragedia din 17 iunie, când patru persoane și-au pierdut viața și 26 au fost rănite după ce un microbuz în care se aflau elevi a fost implicat într-un accident între Brașov și Făgăraș. Vehiculul s-a răsturnat pe dealul de la Perșani și a fost declanșat planul roșu.

Astfel, Tunsoi Ioan-Dorin a făcut o petiţie pentru semnalizarea corespunzătoare a curbelor de la Perşani, care sună așa: 

„STOP ACCIDENTELOR RUTIERE DE LA PERȘANI, JUD. BRAȘOV”

 CĂTRE: POLITIA RUTIERA, CNADNR

Semnalizarea corespunzătoare a curbelor din „Dealul Perșaniului”, județ Brasov.

De ce este important?

Este important din cauza numărului mare de accidente rutiere, tragedia de astăzi, 17.06.2016 având caracter exemplificativ: 4 oameni au murit, alți 26 de copii sunt răniți. 
Cauza? Pe lângă vina șoferilor, a transportatorului, eventuala defecțiune tehnică; vina este și a administratorului drumului național și a Poliției Rutiere (cadre insuficiente pe tronson, nesolicitarea CNADNR pentru semnalizarea corespunzătoare) săptămânal au loc accidente în respectiva locație, unele tragice.

Semnalizarea actuală și-a reconfirmat insuccesul. Cred că frezarea în asfalt a unor limitatoare + panouri luminoase ar atrage atenția asupra pericolului eficient 

„Nu avem bani pentru drumuri, dar măcar pentru semnalizarea pericolelor ar trebui să se găsească”.

Cum va fi inmânată

Petiția va fi depusă personal către instituțiile abilitate, urmând ca semnatarii să fie informați despre rezultatul demersului nostru. 

Împreună contăm, împreună putem face ceva.

 BILANȚ oficial în zona Perșani

Potrivit unui bilanț solicitat de mytex.ro și primit de la comisarul șef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IJP Brașov, cu privire la numărul de accidente înregistrate în zona Perșani, pe un tronson critic de aproximativ 10 km (unde a fost și tragedia cu implicarea autobuzului plin cu elevi), avem următoarele date:

– în anul 2015, s-au înregistrat 5 accidente grave, soldate cu un mort, patru răniți grav și 3 rănițiu ușor. După alte 13 accidente, încadrate la evenimente rutiere mai ușoare, s-au numărat patru victime rănite ușor. 

– în anul 2016, în primele șase luni (până în data de 17 iunie ca zi de referință), a avut loc un accident grav, soldat cu un mort și un rănit ușor.   

citește și

UPDATE. BRAȘOV. Imagini de la accidentul soldat cu un mort și cinci răniți la Șercaia


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare