112

BRAȘOV. Raed Arafat, în cazul planorului dispărut: „Primim 20 de informații pe zi. Căutarea a fost extinsă în Munții Baiului”

 

UPDATE- Centrul de Comandă al IGSU, instalat la Predeal, a primit o nouă informație cu privire la planoristul dispărut.

Autoritățile confirmă informația conform căruia mai mulți parapantiști au declarat că au văzut, în această dimineață, rămășițele planorului în zona Munții Baiului.

În momentul de față, echipele de căutare-salvare se deplasează la locul indicat de parapantiști.

Luni, 10 august, este a patra zi în care autoritățile „scotocesc” cele 9 județe în căutarea planorului dispărut.

Planorul, la manșa căruia se afla unul dintre cei mai titrați planoriști din România, Mircea Crăciun, a decolat joi, în jurul prânzului, de pe Aerodromul Ghimbav și nu s-a mai întors.

În ultimele 4 zile, echipele de căutare-salvare, aflate sub comanda directă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost trimise pe piste greșite, în urma informațiilor eronate primite de Centrul de Comandă.

Dacă încă din prima zi, autoritățile au sperat să găsească planorul în zona „Valea Bichișului”, zona Tărlungeni, după ce o femeie a sunat la 112 afirmând că a găsit pilotul mort cu parașuta deschisă, ieri, salvatorii au căutat în zona Vama Buzăului, Muntele Siriu și Poiana Țapului, în urma altor informații primite de la cetățeni.

Conform secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, centrul de comandă al IGSU, stabilit în momentul de față la Predeal, primește aproximativ 20 de informații zilnice pe care încearcă să le valorifice.

„Primim zilnic aproximativ 20 de informații, din partea cetățenilor binevoitori. Noi avem obligația de a le verifica pe toate. Căutările continuă cu forțe sporite. Căutarea s fost extinsă în Munții Baiului”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Cea mai mare operațiune de căutare-salvare de până acum, continuă cu forțe sporite. Aproximativ 1.350 de oameni și 180 de mijloace de transport au fost dispuse în teren, luni, pentru căutarea planoristului.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV. BRAȘOV. Sesizare de ultimă oră la Poliția Bușteni, privind planorul dispărut

BRAȘOV. Se încheie a treia zi de căutări zadarnice în cazul pilotului planorului dispărut…

UPDATE. Brașov. Posibile imagini cu planorul dispărut!

UPDATE. Brașov. Ce tip de planor pilota Mircea Crăciun la ultimul său zbor


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button