112

BRAȘOV. Doi turiști maghiari, dați dispăruți de proprietarii pensiunii unde erau cazați / Final fericit, după îndelungi căutări

 

Salvamontiștii din Zărnești și nu doar ei au fost în alertă, până azi-noapte, după ce au fost anunțați cu privire la dispariția unor turiști maghiari care porniseră pe un traseu montan, marți dimineață.

Potrivit salvamontiștilor, în jurul orelor 10.00, cele două persoane cu cetățenie maghiară au lăsat mașina proprietate personală în dreptul marcajului triunghi roșu, în zona Podul lui Călineț, cu gândul de a face o tură cu întoarcere tot lângă mașină.

„Din păcate nu s-au mai întors până acum (n.r. aseară), iar proprietarii pensiunii la care aveau cazarea au semnalat cazul prin 112. Astăzi (n.r. ieri) s-a făcut verificarea celor 3 refugii montane Diana, Speranțelor și Spirlea, fără nici un rezultat. S-a încercat căutarea lor și în amonte de aceste 3 refugii doar că vremea nu a ajutat (furtuna cu descărcări electrice și vizibilitate pe o raza de 20/30 m). Mâine (n.r. astăzi) se vor relua căutările… tot ce dorim este să știm dacă, in cursul zilei de 17 august, cineva i-a întâlnit sau, daca dintre cei din lista lor de prieteni, cineva a comunicat cu ei. Menționăm că au telefoanele închise”, au precizat reprezentanții Salvamont Zărnești, aseară, urmând ca astăzi să reia căutările.

Din fericire, nu a mai fost nevoie, deoarece persoanele date dispărute s-au întors singure la pensiune, azi-noapte, în jurul orei 1.00.

„Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în căutarea lor și în distribuirea postării”, au transmis salvamontiștii zărneșteni.

Foto – arhivă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button