112

BRAŞOV. DISPERARE. Familia alpinistului dispărut acum nouă luni pe Muntele Elbrus nu mai ştie nimic despre el!

 

Alpinistul braşovean care a dispărut în luna octombrie a anului trecut pe muntele Elbrus este în continuare de negăsit, spre disperarea familiei, care încearcă să strângă banii necesari organizării unei acţiuni de căutare.

„Muntele ni l-a furat pe tata, ajutaţi-ne să îl găsim şi să îl aducem acasă!”, este strigătul de ajutor al celor trei copii ai lui Lucian Manea.

Braşoveanul în vârstă de 50 de ani a plecat spre Rusia în octombrie 2018, cu speranţa de a cuceri muntele Elbrus, după ce în trecut a escaladat Mont Blanc şi Kilimanjaro.

Se ştie că a ajuns în Rusia, în aeroportul apropiat muntelui, a călătorit spre hotelul unde s-a cazat în prima noapte şi şi-a sunat soţia şi copiii, vorbind cu ei prin video. A fost ultima dată când l-au auzit şi văzut.

Potrivit apropiaţilor, începând ascensiunea a doua zi, şi-a făcut ciclul de aclimatizare şi şi-a găsit un partener pentru urcarea spre vârf, un alpinist rus experimentat, Kostea.

În data de 11 octombrie 2018, la ora 1.00, cei doi au pornit spre vârf. Chiar dacă nu au mers tot timpul împreună, Kostea l-a avut în câmpul lui vizual pe Lucian până în momentul când acesta cobora vârful. Astfel, familia ştie că Lucian şi-a dus visul la îndeplinire şi s-a bucurat de priveliştea oferită de cel mai înalt vârf al Europei.

Dar ce i s-a întâmplat apoi este un mister. El nu a mai ajuns la refugiu şi cu atât mai puţin la aeroport sau… acasă.

„E dat dispărut pe munte, scenariile sunt că a alunecat de la epuizare pe gheţar şi şi-a găsit soarta fatală într-o crevasă din cunoscutul cimitir alb al Elbrusului. Este o zonă aflată chiar după coborârea vârfului, unde o simplă neatenţie şi o alunecare pe gheaţă te poate face să dispari în câteva secunde, fără ca nimeni să te vadă sau să îţi audă strigătele de ajutor”, se explică pe site-ul de strângere de fonduri.

Soţia, copiii şi fratele lui Lucian nu se pot mulţumi, însă, cu presupunerile şi fac tot posibilul să-l caute pe alpinist, luptându-se cu distanţa şi cu comunicarea extrem de greoaie cu autorităţile din Rusia.

În România, ei sunt blocaţi. Autorităţile nu pot emite un certificat de deces în lipsa unui cadavru decât la 2 ani după dispariţie, iar cei trei copii nu beneficiază de nici un ajutor, firma administrată de Lucian nu poate fi succesionată soţiei, iar familia se zbate între speranţă, necunoscut şi greutăţi financiare,.

Copiii nici nu bănuiesc soarta tatălui lor. Gemenii de 8 ani şi fetiţa mai mare, de 12 ani, încă îl aşteaptă pe tatăl lor să intre pe uşă. În fiecare seară sau atunci când se gândesc la viitor, îşi fac planuri pentru „când vine tati acasă”. 

Campania de strângere de fonduri este organizată de Radu Albu, un alpinist care vrea să ajute familia Manea.

Ar fi nevoie de 6.400 de euro pentru a susţine campania de căutare, fonduri necesare pentru bilete de avion, cazare, viza pentru fratelui lui Lucian, care va fi luat în expediţie pentru identificarea cadavrului, pentru a ridica un elicopter să-l transporte pe Lucian de pe munte, pentru a procura echipamentul necesar căutarii şi coborârii în crevase (corzi şi altele necesare), a beneficia de suport din partea ghizilor locali ruşi care cunosc foarte bine zona, ratrac etc.. 

Până la acest moment s-au strâns un pic peste 3.800 de euro.

Informaţii despre contul unde pot fi donaţi bani găsiţi AICI

 

CITIŢI ŞI:

Un alpinist din Brașov ar fi dispărut pe Muntele Elbrus


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button