112

BRAȘOV Declarație de abținere într-un dosar de tentativă de omor

 

Instanța de judecată a admis, ieri, declarația de abținere formulată de un judecător din cadrul Curții de Apel Brașov, referitor la un dosar de tentativă de omor, având în vedere că magistratul a fost judecător de drepturi și libertăți în caz și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe 8 aprilie. Decizia de ieri este definitivă, astfel că altcineva din cadrul Curții de Apel Brașov se va ocupa de judecarea cauzei.

Inculpatul din dosar, pe nume David Bilț, a fost condamnat în primă instanță pe 30 septembrie, la Tribunalul Brașov, primind 3 ani și 4 luni de închisoare, dar a existat drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, iar sentința a fost contestată pe 10 octombrie, astfel că dosarul a ajuns la Curtea de Apel Brașov.
Bărbatul, de loc din Augustin, a fost reținut pe 4 aprilie, apoi a fost arestat preventiv, după ce pe 3 aprilie, în jurul orelor 12.00, în timp ce se deplasa pe strada Lungă din localitatea de domiciliu, a lovit cu o bâtă și cu o piatră în cap o persoană cu care intrase în conflict.

Pe latură civilă, pe 30 septembrie, Tribunalul Brașov a admis acțiunea civilă formulată de victimă și a stabilit ca inculpatul să plătească 7.000 de lei, reprezentând daune morale. De asemenea, David Bilț ar avea de plătit 6.905,76 lei Spitalului Județean Brașov. Rămâne de văzut dacă instanța Curții de Apel Brașov va menține aceste dispoziții ale Tribunalului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button