112

BRAȘOV. Decizia de desființare a trecerii de pietoni de pe Calea București i-a „zgândărit” pe locuitorii din zonă

Peste 200 de oameni au semnat un memoriu, cerând păstrarea „zebrei”

  • raspunspolitie.jpg
 
Decizia privind desființarea trecerii de pietoni de la intersecția Căii București cu strada Soarelui va fi reanalizată în Comisia de circulație, după ce consilierul Radu Iov a depus un memoriu la Poliția Rutieră, semnat de 236 de persoane, care solicită păstrarea „zebrei”.
 
Cei 236 de oameni, locatari din două asociații de proprietari, au semnat memoriul, după ce într-o ședință a Comisiei de circulație din luna martie s-a propus desființarea trecerii de pietoni.
 
Zilele trecute, petiționarii au și primit răspunsul în scris (vezi foto 2) din partea Poliției, documentul fiind semnat de șeful Poliției Municipiului Brașov, Mircea Adrian Popa, și de șeful Biroului Rutier, Florian Mihai Szanto.
 
„Această măsură (n.r. desființarea trecerii de pietoni) a fost luată ca urmare a unor verificări efectuate la fața locului cu privire la valorile de trafic pietonale atrase, existența stațiilor mijloacelor de transport în zonă (această trecere nu are stații RAT în zonă), a obiectivelor  economice și sociale care sunt legate de această trecere pentru pietoni, precum și distanța față de cea mai apropiată trecere pentru pietoni”, se arată în documentul transmis de Poliție.
 
Dar, consilierul local Radu Iov, care a inițiat campania de strângere de semnături, îi contrazice pe polițiști, susținând că trecerea respectivă se află în apropierea unei stații RAT și că este folosită atât de oamenii care merg la piață, bancă sau Poștă, cât și de elevii celor două școli din zonă.
 
„Eu am făcut acest demers, însă de acum totul depinde de cei din Comisia de Circulație. Eu m-am mutat în zona respectivă în urmă cu 15 ani și văd cât de folositoare este respectiva trecere de pietoni. Dacă se va închide această trecere, oamenii vor trece ilegal strada, chiar dacă sensurile de mers sunt despărțite printr-o amenajare de beton și cred că, în loc să scadă, numărul accidentelor va crește”, a explicat consilierul local.
 
El a adăugat că soluția pentru scăderea numărului accidentelor ar fi ca agenții rutieri să fie prezenți pe străzi, vizibil, nu la pândă, ascunși „după colțuri sau după copaci”. „Acum, polițiștii stau ascunși pe după colțuri sau după copaci. Dacă i-ar vedea, sunt sigur că șoferii nu vor mai călca pedala de accelerație, iar pietonii nu vor mai fi tentați să treacă strada ilegal”, a argumentat Radu Iov. De asemenea, el a spus că accentul ar trebui să se pună pe educația rutieră. „În lipsa educației rutiere, suntem mai rău ca oile”, a încheiat acesta. 
 
În cadrul documentului oferit de Poliție ca răspuns se menționează că „solicitarea dumneavoastră (n.r. a celor două asociații de proprietari) va fi transmisă către Primăria Brașov în vederea discutării în cadrul Comisiei de circulație”.

CITIȚI ȘI:

BRAŞOV. Se desfiinţează trecerea de pietoni pe care a murit adolescenta de 16 ani?


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button